nemacka sadSP BRAZIL 2014
SAD uz Nemačku u osmini finala, eliminisani Gana i Portugal

Fudbaleri SAD plasirali su se danas uz Nemačku iz Grupe G u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu, dok su reprezentacije Gane i Portugala završile takmičenje.
Nemačka je u trećem kolu grupe u Resifeu pobedila SAD sa 1:0, dok je Portugal u Braziliji savladao Ganu sa 2:1.
Prva na tabeli je Nemačka sa sedam bodova, SAD su na drugom mestu sa četiri, koliko ima i Portugal, ali sa lošijom gol razlikom, dok je Gana poslednja sa bodom.
Portugalu i Gani bile su neophodne ubedljive pobede u međusobnom susretu, da bi uz poraz SAD jedna od te dve selekcije prošla u narednu rundu Mundijala. Evropska ekipa je pobedila nedovoljnim rezultatom pa su SAD prošle u osminu finala.
Nemačka je bez većih problema savladala SAD golom Tomasa Milera u 55. minutu.
Prvo poluvreme tog susreta prošlo je bez većih šansi, a evropska selekcija je bolje počela drugo i povela posle 10 minuta, kada je Tim Hauard odbranio šut glavom Pera Mertezakera, ali se lopta odbila do Milera, koji je odlično šutirao na odbijenu loptu sa 16 metara.
Utakmica između SAD i Nemačke počela je pred mnogo praznih sedišta na Areni Pernambuko, ali su navijači tokom prvog dela popunili stadion, zakasnivši zbog velikih saobraćajnih gužvi uzrokovanim jakim kišama i poplavama u Resifeu.
Portugal je poveo protiv Gane autogolom Džona Boja u 31. minutu, ali je Asamoa Đan doneo izjendačenje svojoj ekipi u 57, a Kristijano Ronaldo doneo je pobedu svom timu 10 minuta pre kraja.
Dve ekipe su, posebno u finišu utakmice igrale otvoreno, sa mnogo dobrih prilika, a Portugal je na kraju pobedio nedovoljnom razlikom.

Povezana vest:  Rumun Mirčea Sandu negirao optužbe da je primio mito

PHOTO: Michael Steele/Getty Images