Santos_logoSantos osvojio „paulistu“

 

Fudaleri Santosa osvojili su 18. titulu prvaka države Sao Paulo, iako su u revnašu finala plej ofa na svom terenu izgubili od Santo Andrea rezultatom 3:2.

Prva utakmica završena je identičnim rezultatom u korist Santosa, koji je titulu osvojio zahvaljujući boljem plasmanu u ligaškom delu takmčenja.

U utakmici kakva može da se vidi samo na južnoameričkom kontinentu, sudija je pokazao četiri crvena kartona, od čega tri fudbalerima domaćeg tima.

Povezana vest:  Loris produžio ugovor sa Lionom do 2015. godine

Santos je od 37. minuta igrao sa devetoricom, a od 82. minuta sa osmoricom fudbalera, ali je izdržao ogroman protisak gostiju u finišu i na kraju stigao do trofeja.

Navijači na prepunom „Pasaembu“ bili su šokirani već u prvom minutu, kada je Nunjes doveo Santo Andre u vođstvo. Šest minuta kasnije 18.godišnji Nejmar je izjednačio, ali su gosti golom Alea u 14. minutu ponovo došli do prednosti.

Povezana vest:  „Zvezda igra za tebe“ – Pružena pomoć osobama sa Daunovim sindromom

Nejmar je u 31. minutu i drugi put izjednačio, a treći pogodak za goste postigao je Brankinjo dva minuta pre odlaska na odmor. Isti igrač mogao je svom timu da donese prvu titulu i ustoriji, ali je u 90. minutu pogodio stativu.

Posle velike drame, pehar namenjen šampionu države Sao Paulo podigao je reprezentativac Brazila Robinjo.

Povezana vest:  Juventus, Milan i Lacio među pretresanim klubovima