holandija vesli-snajder ekipaSP BRAZIL 2014
Holandija posle preokreta izbacila Meksiko

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se danas u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto je danas u Fortalezi pobedila Meksiko sa 2:1.

Meksiko je poveo preko Đovanija Dos Santosa u 48. minutu, a preokret i pobedu Holandiji doneli su Vesli Snajder u 88. i Klas-Jan Huntelar iz penala u 94. minutu.

Holandija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika susreta između Kostarike i Grčke, koji će se igrati večeras od 22.00.

Povezana vest:  Nastavlja se Super liga, Zvezda čeka Mačvu

Meksiko je bio bolji rival sve do vođstva, kada je na početku drugog poluvremena Dos Santos odličnim udarcem savladao protivničkog golmana, a Holandija je potom preuzela inicijativu i napadala.

Selektor Holandije je u 76. minutu uveo u igru Huntelara umesto Robina Van Persija i napadač Šalkea bio je jedan od ključnih igrača preokreta.

Evropska selekcija je izjednačila dva minuta pre kraja regularnog dela, kada je Huntelar posle kornera glavom spustio loptu do Snajdera, koji je sa 15 metara snažno šutirao i savladao Giljerma Očou.

Povezana vest:  Benitez preminuo od srčanog udara

Holandija je u nadoknadi vremena došla do prilike da preokrene iz penala, pošto je Rafael Markez u kaznenom prostoru srušio Arjena Robena, a Huntelar je rutinski savladao Očou i doneo svojoj ekipi plasman u četvrtfinale.

Utakmica je igrala po veoma vlažnom i toplom vremenu, pa je arbiter Pedro Proensa nekoliko puta prekidao igru da bi se fudbaleri osvežili.

Povezana vest:  ZVEZDA U SAD, Crvena zvezda osvojila Čikago!

PHOTO: Jamie McDonald / Getty Images Sport