jurgen klinsmannSP BRAZIL 2014
Klinsman: Ne očekujte lep fudbal protiv Belgije

Selektor fudbalera SAD Jirgen Klinsman rekao je danas da protiv Belgije u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu navijači ne bi trebalo da očekuju lepu utakmicu.
Ipak, Klinsman je kazao da nijedna ekipa do sada nije dostigla svoj maksimum.
-Nemojte da budete zadovoljni prikazanim do sada, još niko nije dostigao 100 odsto svojih mogućnsoti na ovom takmičenju – istakao je Klinsman uoči susreta.
Amerikanci su Grupu G završili na drugom mestu, iza Nemačke, a ispred Portugala i Gane. SAD će u osmini finala igrati protiv Belgije, u utorak u 22.00 u Salvadoru.
Defanzivac SAD Demarkus Bizli rekao je da bi prolazak u četvrtfinale bila velika prilika da se promoviše sport u njegovoj državi.
-Želimo da uradimo nešto dobro za sebe, za zemlju, ali to bi bio I veliki korak za fudbal u SAD – rekao je Bizli.
Ipak, prema Bizlijevim rečima prolazak Belgije neće biti lak zadatak.
SAD i Belgija poslednji put su se sastali na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine, kada su Amerikanci pobedili sa 3:0.
-Moraćemo da nađemo načina da zatvorimo njihove glavne igrače, ali oni ih imaju baš mnogo, tako da će biti mnogo teško – rekao je golman Tim Hauard.
Belgija ima problema zbog povrede kapitena Vensana Kompanija, a selektor Mark Vilmots kazao je da još ne zna da li će on moći da nastupi protiv SAD.
Povređen je i drugi štoper Tomas Vermalen, a da li će on biti u sastavu biće poznato tek na dan utakmice.

Povezana vest:  Osim Fabregasa, u Arsenalu se povredio i Teo Volkot