jagodina-prireme

Mladen Dodić: Najveća prednost je što nismo menjali tim

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da njegova ekipa ima realne šanse protiv rumunskog Kluža I da mu je najveća prednost to što superligaš nije mnogo promenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu. 
-Smatram da je to što nismo menjali ekipu naša najveća snaga I želim da se to potvrdi i u Evropi. Poštujemo Kluž, ali mislim da imamo realne šanse – rekao je Dodić novinarima u Jagodini 
Jagodinu je u letnjem prelaznom roku napustio samo Aleksandar Pešić koji je otišao u Tuluz, dok Dodić neće moći do kraja jeseni da računa na povređenog Aleksandra Živanovića.  Ovaj superligaš će prvi susret igrati u gostima, za razliku od prošle dve sezone u kvalifikacijama za evropska takmičenja. 
-Nadam se da je to prednost jer smo prethodne dve sezone u Evropi protiv Odabasija i Rubina prve utakmice igrali kod kuće i nismo prolazili. Da bismo prošli u treće kolo, moramo u oba meča da budemo bolji – kazao je Dodić. 
On je naveo da je Kluž objektivno iskusniji u Evropi, ali da njegov plasman u rumunskom prvenstvu, gde je zauzeo šesto mesto, na neki način ohrabruje igrače Jagodine. 
-Zaslužuju svo poštovanje, ali mislim da će mnogo toga zavisiti od nas – istakao je trener Jagodine. 
Fudbaleri Jagodine će 1. jula otpustovati na desetodnevne pripreme u Sloveniju, gde će odigrati pet utakmica, od kojih dve sa rumunskim ekipama. 
-Siguran sam da će nam te utakmice mnogo značiti s obzirom na to da ovde nismo odigrali još nijednu, ali to je bilo za očekivati pošto je bio vrlo kratak period za odmor – rekao je Dodić. 
Fudbaler Jagodine Vuk Mitošević kazao je da jedva čeka pripreme u Sloveniji, koje će im mnogo značiti zbog prijateljskih utakmica sa rumunskim ekpipama. 
-Kluž je protivnik koji možda nije toliko atraktivan, ali je sigurno jak. Rumuni već godinama igraju ozbiljan fudbal i biti šesti u njihovom prvenstvu je sigurno dobar rezultat, ali nisu nepobedivi – kazao je Mitošević. 
Jagodina će u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa gostovati Klužu 17. jula, dok će revanš na svom terenu igrati nedelju dana kasnije. 

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije okupila sa u Staroj Pazovi