fc_barcelona_logoBarselona na putu prema rekordu Primere

 

Barselonin fudbal sve više liči na egzibiciju nezavisno o imenu protivnika u španskoj Primeri. I u poslednjoj ligaškoj utakmici 2010. godine ubacili su „petardu“ u suparničku mrežu.

Ovaj je puta nastradao gradski rival Espanjol koji je subotnji meč dočekao s maksimalnim 21 bodom iz domaćih utakmica. Niz nije produžen, ali jest onaj Barselonin koja je pobedom 5-1 upisala osmu uzastopnu gostujuću pobedu u isto toliko utakmica van svog stadiona Camp Nou.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Slovenački navijači najavili bojkot utakmice sa Srbijom

U poslednjih pet utakmica fudbaleri koje vodi Žozep Gvardiola suparnicima su zatresli mrežu 26 puta, a konto postignutih golova u prvom delu Primere, odnosno kroz 16 utakmica, podigli na 51. Bolji golgeterski učinak od ovoga „katalonski ponos“ imao je samo u sezoni 1950/51 kada su igrači te ekipe suparničke golmane primorali na 54 odlaska po loptu u vlastitu mrežu.

Povezana vest:  Barselona optužena zbog transfera Nejmara

Nastavi li se takav napadački učinak Barselone, koja je u 2010. godini osvojila 103 boda, ugrožen će biti i rekord Real Madrida koji je pod vođstvom Tošaka u sezoni 1989/90 dao 107 golova.