rafael_benitezRafael Benitez: Ili kupite četiri pojačanja ili mene otpustite!

 

Trener Intera Rafael Benitez poručio je čelnicima italijanskog prvoligaša da ga podrže ili otpuste. Benitez je dao ultimatum nakon što je sa Interom osvojio naslov klupskog prvaka sveta. Pobedom nad afričkim prvakom Mazembeom 3:0 u Abu Dabiju italijanski tim je došao do pete titule u 2010. godini, ali u domaćem prvenstvu za vodećim Milanom zaostaje 13 bodova.

Povezana vest:  Fudbaleri Vojvodine počeli pripreme za nastavak sezone

U Italiji već duže vreme kruže glasine da bi Benitez mogao da dobije otkaz ako ne popravi rezultate, ali je španski strateg iskoristio osvajanje titule u Abu Dabiju za uzvratni udarac.

-Moj odnos sa predsednikom je dobar, ali od kluba tražim pomoć i poštovanje – kazao je Benitez.

-Nisu mi doveli pojačanja koja su mi tokom leta obećali i nije mi lako. Tri su mogućnosti za klub. Prva je da dobijem punu podršku i da kupimo četiri pojačanja kako bi imali konkrenciju u timu. Druga je da nastavimo ovako, bez ikakvog plana i na kraju za neuspeh okrivimo samo jednu osobu. Treće je da se razgovara sa mojim agentom i postigne dogovor, ako već ne bude podrške – dodao je.

Povezana vest:  Karadžić dobija novi mandat 12. jula

Ostaje da se vidi da li će predsjednik Intera Masimo Morati da ostane uz bivšeg trenera Liverpula i Valensije. Ali, 66-godišnji vlasnik kluba odbija da napravi bilo kakav ustupak.

-Sada nije trenutak za traženje pojačanja – rekao je kratko Morati.