ilja_kolavljcukNHL

 

Osmi uzastopni poraz Vašingtona

 

Sve dublje tonu Vašington Kapitalsi, prošle sezone najbolja ekipa regularnog dela NHL-a. U subotu uveče su poraženi u Bostonu s 3:2.

Osmi im je to poraz u nizu, a njime su se spustili na sedmo mesto Istočne konferencije. Bruinsi su u svome TD Gardenu sva tri gola postigli već u prvoj trećini, za što su zaslužni Patris Bergeron, Andrju Ferenc i Blejk Viler. Kapitalsi su s po jednim pogotkom u svakoj preostaloj trećini smanjili zaostatak, ali do preokreta nisu došli premda je u poslednjoj deonici odnos udaraca na gol bio neverojatnih 26:2 u korist gostujućih hokejaša.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazan slalom u Zagrebu zbog toplog vremena

I dok se Vašington muči, Filadelfija je u velikom naletu. U subotu je na svome ledu savladala Nju Jork Rendžerse s 4:1, došavši na taj način do pete uzastopne pobede. Nikolaj Žerdev je zabio dvaput, a Andreas Nodl i Vile Leino po jednom za Flajerse koji su s 49 bodova najuspešnija ekipa lige.

Erik Bulton je svojim prvim het-trikom u karijeri predvodio Atlantu do velike 7:1 pobede protiv Nju Džersija kojem je to već osmi gostujući poraz u nizu. Jedini je pogodak za Devilse postigao biši kapiten Atlante Ilja Kovaljčuk.

Povezana vest:  Santrač, Lukinović i Petronijević dobitnici „Zlatnog znaka" SD Železničar

Autor drugoga het-trika večeri bio je Eric Stal, najzaslužniji za četvrtu uzastopnu pobedu Karoline. U RBC Centeru je pao Anahajm s 4:2, a Stal je 12. put u karijeri postigao tri gola na jednoj utakmici.

 

NHL , subota:

 

Philadelphia – New York Rangers 4:1

New York Islanders – Phoenix 3:4, kazneni udarci

Atlanta – New Jersey 7:1

Povezana vest:  AMERČKI FUDBAL, SAAF, Vukovi bez milosti, nove pobede za Vojvode i Vrbas

Boston – Washington 3:2

Carolina – Anaheim 4:2

Columbus – Dallas 1:2

Vancouver – Toronto 4:1

St. Louis – San Jose 1:4

Calgary – Minnesota 1:3

Tampa Bay – Buffalo 3:1

Nashville – Los Angeles 1:6