ozil i surle

SP BRAZIL 2014

Nemačka posle produžetaka pobedila Alžir za četvrtfinale

Fudbaleri Nemačke plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto su danas u Porto Alegreu savladali Alžir sa 2:1 posle produžetaka. Posle 90 minuta nije bilo golova, a Nemačka je u produžecima pobedila golovima Andrea Širlea u 92. i Mesuta Ozila u 119. minutu, dok je jedini pogodak za Alžir postigao Abdelmumene Đabu u 121. 
Nemačka će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, koja je sa 2:0 bila bolja od Nigerije. Alžir je bio bolji rival u prvom poluvremenu, napravio je više odličnih šansi, ali je i Nemačka imala dobre prilike za pogodak. 
Islam Slimani je u devetom minutu pokupio dugu loptu, ali je golman Nemačke Manuel Nojer istrčao i blokirao šut alžirskog napadača. Dva minuta kasnije, Slimani je imao novu šansu, ali ga je Per Mertezaker uspeo da ga zaustavi u poslednjem trenutku. 
Najzapaženiji pojedinac u Alžiru, Slimani u 17. minutu je bio u ofsajdu, a afrička selekcija je nedugo posle toga i žustrih protesta ponovo pokušala kada je Fauzi Gulam šutirao preko gola. Nemačka je u finišu prvog dela susreta imala nekoliko bezuspešnih pokušaja. 
Nemci su bili mnogo bolji u drugom, nego u prvom delu igre i imali su nekoliko odličnih šansi da dođu do pogotka, ali nisu uspeli da savaladaju raspoloženog golmana Alžira Raisa Mbolija, pa je utakmica otišla u produžetke. 
Evropska selekcija je povela u drugom minutu produžetka pošto je Tomas Miler asistirao Širleu, koji se odlično snašao i dao gol, a drugi pogodak postigao je Ezil pred sam kraj drugog produžetka. Alžir je uspeo samo da ublaži zaostatak preko Đabua u prvom minute sudijske nadoknade drugog produžetka. 

Povezana vest:  Milojević: U revanšu očekujem sasvim drugačiju Gabalu