tole karadzic 6

Karadžić: Do kraja jula konačna odluka o selektoru

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da će definitivna odluka o novom selektoru biti doneta do kraja jula i potvrdio da je Savez pregovarao sa italijanskim trenerom Valterom Zengom. 
-Mi i dalje imamo vršioca dužnosti selektora i stručni štab, oni I dalje imaju najveće šanse da nastave posao. Imamo mlad tim stručnjaka, ali ovog puta ulog nije mali, jer dva puta nismo otišli na završnice evropskih i svetskih prvenstava – rekao je Karadžić na konferenciji za novinare u Sportskom centru u Staroj Pazovi. 
-Moramo jako dobro da razmislimo jer nijedna karika u tom timu ne sme da bude slaba. Drulović je pokazao sjajan kvalitet i kao čovek i kao trener, jedino čega se bojimo je iskustvo – dodao je on. 
Karadžić je naveo da se Savezu u poslednjih 15 dana nude „najveća trenerska imena Evrope“ i ocenio da to jasno govori da fudbalska struka prepoznaje potencijal koji ima reprezentacija Srbije. 
-Imamo neverovatnih ponuda, ali zbog troškova se suzdržavamo i oko prihvatanja tih razgovora. Definitivna odluka će biti doneta do kraja jula. Kada je reč o strancima imamo određeni budžet koji je predviđen za selektora i iz tog finansijskog okvira nećemo izlaziti – rekao je on. 
-Nećemo da izigravamo pijane milionere i da u teškoj ekonomskoj situaciji posežemo za milonima za stranog selektora. Vidite kako su mnogi od njih prošli na Svetskom prvenstvu – dodao je Karadžić. 
On je istakao da će se napraviti veliki zaokret kada je u pitanju plata selektora, odnosno da će selektoru biti isplaćivane normalne plate, koje su u nivou sa okruženjem, a dobijaće veće bonuse u zavisnosti od rezultata. 
Zenga je sinoć potvrdio da je pregovarao sa čelnicima Saveza, a to je potvrdio i Karadžić. 
-Tačna je informacija. U subotu smo putovali za Italiju i više sati razgovarali sa Zengom ali sada ništa ne mogu da kažem da li je to blizu ili daleko od dogovora. On želi da se vrati u Evropu i da se reafirmiše kao trener u Evropi. Sledećih dana ili nedelja ćemo znati koliko smo blizu njegovog angažovanja ili neangažovanja – rekao je on. 
Predsednik FSS rekao je da postoji povoljnost kada je Zenga u pitanju, jer je on ođavljen iz Italije, pa za razliku od evropskih trenera, neće biti duplih oporezivanja. 
Karadžić je rekao da je Srbiji potreban iskusan selektor, a na konstataciju novinara da Zenga nikada nije radio taj posao, Karadžić je rekao:

Povezana vest:  Opljačkan argentinski fudbaler Arijel Ortega

-Nije, ali od 1998. godine nije imao nijedan slobodan dan, on radi svo vreme.
Karadžić je istakao i da je razgovarano i sa drugim kandidatima, ali nije želeo da otkrije o kome je reč i dodao da nije tačna informacija da je Savez razgovarao sa Draganom Stojkovićem. 
-Iako imamo sjajno mišljenje o njemu mi sa Piksijem nismo razgovarali niti planiramo – rekao je Karadžić. 

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde otputovali u Sloveniju na pripreme