Vukovi-Veprovi-kacige

SERBIAN BOWL: Vukovi i Veprovi najavljuju spektakl

U jubilarnom, 10. Serbian Bowlu, po sedmi put sastaju se „večiti rivali“, SBB Vukovi Beograd i Kragujevac Wild Boarsi, koji su odigrali prvu utakmicu, prvo finale i međusobno podelili sve titule prvaka Srbije.
I u prethodne tri godine „večiti“ su vodili završnu borbu za trofej Sportklub Superlige i sva tri puta slavili su Beograđani.
– Iako je poslednjih nekoliko godina finale rezervisano za naše dve ekipe, svaki meč nosi novo uzbuđenje i novu želju za pobedom, a pogotovo kada je ulog šampionska titula. Iako ove sezone nismo dominantni kao prošle, naša igra je iz utakmice u utakmicu bivala sve bolja i siguran sam da će finale biti naš najbolji meč ove godine – rekao je Ivan Nedeljković, defanzivni bek Vukova, jedan od retkih aktivnih učesnika prvog finala.
opularni Džimi, standardni sejfti reprezentacije, najavio je još jednu uzbudljivu predstavu američkog fudbala.
– Poslednja podešavanja igre se privode kraju i bićemo spremni da pokažemo da želimo pobedu više od Kragujevčana. Pozvao bih sve ljubitelje američkog fudbala, a i sporta generalno, da dođu na Adu i prisustvuju spektaklu za koji ćemo se mi igrači, i jedne i, siguran sam, druge ekipe, pobrinuti – istakao je Nedeljković.
„Čopor sa Ade“ ligaški deo završio je na prvom mestu, iako je bio na velikim iskušenjima. U finišu je kompletirao redove i sve je bolji kako se sezona bliži kraju.
– Kao i prethodnih godina, najbolje partije smo pružali upravo u finalima, tako će biti i ovoga puta. Iako je ovo bila duga sezona za nas, kompletni smo, nemamo problema sa povredama i finale igramo u najjačem sastavu. Uz dodatni motiv koji imamo u svakom duelu sa Veprovima, domaći teren i naše navijače, verujem da ćemo pružiti dobru partiju i pobediti – kazao je Aleksandar Anđelković, takođe akter prvog Serbian Bowla iz redova Beograđana.
Sa druge strane, jedan od predstavnika generacije Veprova iz premijernog finala koji će zaigrati i u subotu je hitronogi kornerbek, Darko Cvetković, koji iza sebe ima više od 10 finala, što u klupskom, što reprezentativnom dresu.
– Stvari se godinama vrtoglavo menjaju. Ove sezone, obe ekipe su u poziciji da publici pruže utakmicu dostojnu finala. Nad nama se nadvila jedinstvena šansa da postanemo prepoznatljivi sportski kolektiv grada Kragujevca, ukoliko postanemo šampioni države. Spokojan sam, jer znam da radimo sve što je u našoj moći da to i ostvarimo. Nošeni krilima dobrih utakmica koje smo igrali protiv beogradskog rivala ove godine, očekujem ravnopravnu borbu za titulu – kažeCvetković.
Posle eliminacije iz CEFL-a, sve misli Kragujevčana uprte su u ovu utakmicu, jer im je ona poslednja u sezoni. Sa druge strane, za Vukove ono pravo tek sledi, jer ih posle Serbian Bowla očekuje nastup na „fajnal-foru“ Lige šampiona i finalu regionalne lige.
– U ekipi vladaju sloga i požrtvovanje, bratska atmosfera, što samo rasplamsava zahvalnost što sam deo ove generacije. Vukovi dosta toga imaju da izgube i braniće svoj bastion svim raspoloživim snagama. Očekuje ih još dosta teških utakmica, a nas samo jedna, tako da idemo na sve ili ništa. Biće dobro biti Divlji vepar u subotu – podvlači Cvetković.
Za razliku od prethodne dve sezone, kada nisu mogli da pariraju Vukovima, Kragujevčani su ove godine u najmanju ruku bili egal protivnik. U domaćem šampionatu ostali su na korak od pobede na Adi (16:17), dok su u CEFL-u trijumfovali na svom terenu (30:24).
– Svaka utakmica protiv Vukova ima posebnu draž, pogotovo kada se radi o finalu. Očekujem bespoštednu borbu na obe strane, zanimljiv meč sa mnogo lepih poteza, kao što je bio slučaj i u svim dosadašnjim susretima. Beograđani imaju odličan tim pojačan nekolicinom povratnika i sigurno ulaze u meč silno motivisani. Naš cilj je jasan – titula. Fizički i staktički smo odlično pripremljeni i ovo je najbolji trenutak da pokažemo našu snagu. Verujem u svoj tim i siguran sam da će saigrači ostaviti srce na terenu i da ćemo konačno doneti pehar u Kragujevac – zaključio je Miloš Rakonjac, reprezentativni ofanzivni linijaš iz redova Veprova.
Finale je na programu u subotu, od 15 sati, na Adi Ciganliji, a direktan prenos obezbeđen je na „Sportklubu 3″.

Povezana vest:  Kako će izgledati 53. Superboul