Luis Suarez 1

Fifa: Suares može da trenira u svom klubu

Predsednik Disciplinske komisije Svetske fudbalske federacije (Fifa) Klaudio Sulser rekao je da urugvajski reprezentativac Luis Suares može da trenira sa svojim klubom tokom višemesečne suspenzije, koju je dobio pošto je tokom utakmice sa Italijom na Svetskom prvenstvu za rame ugrizao Đorđa Kjelinija.
-Ne možete da ograničite fudbaleru pravo da trenira, jer bi to bilo protiv propisa – rekao je Sulser, preneli su danas brazilski mediji. Sulser je potvrdio da se Fudbalski savez Urugvaja žalio na kaznu od osam međunarodnih utakmica i četiri meseca van svih ž fudbalskih aktvnosti za Suaresa, koji je tokom utakmice sa Italijom, 24. juna na Svetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao Đorđa Kjelinija.
Suaresov klub Liverpul i čelnici Barselone pregovaraju o transferu napadača na Kamp Nou, a Sulser je rekao da suspenzija neće uticati na potencijalni transfer.
-Fudbaler se ne može baviti aktivnostima vezanim za fudbal, ali može da obavi lekarski pregled – kazna se ne odnosi na prava prilikom transfera – rekao je Sulser.

Povezana vest:  Gvardiola tri sata razgovarao s čelnicima Barselone o odlasku