brazil pozdrav

Fudbalski svet u neverici – Nemačka ponizila Brazil

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedom nad Brazilom od 7:1 u polufinalu Mundijala izazvala je pravi „zemljotres“, a svetski mediji ističu da niko nikada nije tako ponizio „karioke“ pogotovo na njihovom terenu.
Britanski Bi-Bi-Si je istakao da su nemački fudbaleri na brutalan način uništili san Brazilaca o osvajanju titule prvaka sveta na domaćem terenu.
Televizija Skaj objavila je da je Nemačka demolirala Brazil i prenela reči selektora Luisa Felipea Skolarija koji je priznao da je to bio najgori dan u njegovom životu.
Tiražni španski dnevnik Marka piše o istorijskom poniženju Brazila i sramoti koja će večno da traje. Drugi španski List As ističe da je Brazil odigrao najgoru partiju u bogatoj fudbalskoj istoriji te zemlje i ocenio meč kao katastrofu.
U nemačkim medijima, očekivano, dominiraju euforični tekstovi i naslovi. Na naslovnoj strani stoji poruka „Hvala! Volimo vas“, mesto je dobio i novi rekorder Mundijala po broju datih golova Miroslav Klose, za koga je rezervisan naslov – „Fudbalski bog“.
List Zidojče Cajtung donosi izveštaj sa polufinala pod naslovom „Na sedmom nebu“, uz konstataciju da ovakav meč kao sinoć u Belo Horizonteu nikada nije viđen u istoriji fudbala.
Brazilski O Globo opširno se bavio sinoćnjim porazom koji je nazvao „istorijskim masakrom“.
-San o šestoj titulu prvaka sveta završio se na bolan i ponižavajući način. Nemci su dominirali i bili superiorni u svakom pogledu – navodi ovaj list.
Ugledni francuski L’Ekip navodi da je Nemačka nanela istorijski poraz Brazilu, koji je izgubio meč već u prvom poluvremenu. „Brazilci nisu ni postojali u Belo Horizonteu“, konstatovao je L’Ekip.
Američki Si-En-En ističe da je Nemačka ponizila Brazil.
-Fudbal je Brazilcima najvažnija stvar u živoru, a sinoć je 200 miliona Brazilaca ostalo bez daha. Niko nije mogao da očekuje ovakav rezultat – kaže se u izveštaju Si-En-Ena.
Televizija ESPN istakla je da je Nemačka šokirala Brazil i „raznela karioke u paramparčad“.
Najpoznatiji italijanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport navodi da je Brazil doživeo istorijsko poniženje, a da su se Nemci zlatnim slovima upisali u mundijalske knjige.
Portugalski list A Bola objavio je naslovnu stranu sa fotografijom uplakanog kapitena Brazila Davida Luiza uz poruku: „Doviđenja Brazilci“.
Argentinski list Klarin istakao je da je Nemačka u finalu posle pobede za pamćenje nad Brazilom za koje je ovo najbolnije poglavlje otkad igraju fudbal.
Oglasio se i najbolji argentinski fudbaler svih vremena Dijego Maradona sa konstatacijom da se ni dve ekipe Brazila ne bi izborile sinoć sa razigranim rivalom, ali da selekcija njegove zemlja zna kako da izađe na kraj sa nemačkim „tenkovima“.
U drugom polufinalu Mundijala selekcija Argentine večeras od 22 sata igra protiv Holandije.

Povezana vest:  Kuzmanović: Meč protiv Fiorentine nije kao svaki drugi