robin van persie

SP BRAZIL 2014

Van Persi: Nemamo mentalnu blokadu, idemo na titulu

Holandski fudbaler Robin Van Persi rekao je danas da je reprezentacija spremna da osvoji Svetsko prvenstvo u Brazilu. 
-Mnogi ljudi misle da Holandija mora prvo da prebrodi mentalnu blokadu, jer nije osvojila Mundijal… Ali ja znam da smo mi spremni I odlučni da to promenimo ove godine u Brazilu – rekao je Van Persi. 
Holandija je do sada triput igrala u finalima Mudnijala, međutim, ni jednom nije osvojila trofej. Za plasman u njihovo četvrto finale, a drugo uzastopno, im je večeras u Sao Paolu potrebna pobeda protiv Argentine.
Kapiten reprezentacije, Van Persi, kazao je da Holandija spremno ulazi u utakmicu i da je ponosan što je ekipa u osmini i četvrtini finala uspela da zabeleži pobede. 
-Ponosan sam što smo stigli do ove faze takmičenja, a i cašt mi je što ja predvodim ekipu, što sam kapiten sjajnog tima. Takođe, radujem se što smo triput na Mundijalu preokrenuli rezultat i uspeli da pobedimo – kazao je Van Persi. 
Holandija će se večeras od 22.00 sata po srednjeevropkom vremenu sastati s Argentinom u polufinalu Mundijala, a pobednik ovog duela sastaće se Nemačkom u finalu SP, dok će poraženi igrati utakmicu za treće mesto s Brazilom. 

Povezana vest:  Srbija trenirala u San Dijegu, Paločević kapiten