safet susic bihSušić još dve godine na klupi reprezentacije BiH

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić obavljaće tu dužnost i u naredne dve godine, odlučio je danas Izvršni odbor bosanskohercegovačkog saveza (NSBiH).
To znači da će Sušić, kome je ugovor istekao 1. jula, voditi najbolje fudbalere BiH i u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj.
-Dobio sam podršku rukovodstva saveza i odlučili smo da nastavimo saradnju. Rekao sam da će mi jednog dana biti teško da odem iz ove reprezentacije, ali još nije došao taj trenutak. Izuzetno sam zadovoljan i srećan što ću nastaviti rad sa ovim ljudima i ekipom. Očekujem da se kvalifikujemo na EP i ostvarimo bolji rezultat od onog u Brazilu – izjavio je Sušić sarajevskim novinarima.
On je dodao da u budućnosti treba očekivati nove igrače u reprezentaciji, da će pozive dobiti oni koji zaslužuju, i najavio podmlađivanje nacionalnog tima.
-Igraće oni koji igraju dobro u svojim klubovima i koji se ponašaju kako treba. Samo za takve momke biće mesta u budućem timu. Smatram da ne treba da strahujemo za budućnost reprezentacije -zaključio je Sušić.
U kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. reprezentacija BiH igraće u B grupi sa Belgijom, Izraelom, Velsom, Kiprom i Andorom.
Na svetskom šampionatu u Brazilu BiH nije prošla grupnu fazu takmičenja u konkurenciji sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LE, Spisak fudbalera Zvezde za Letoniju