banka intesa junior kampŠkola fudbala čuvenog kluba A.C. Milan opet u Srbiji

Banka Inteza je saopštila da je u Beogradu otvoren osmi Banka Inteza Milan junior kamp, besplatna škola fudbala za dečake i devojčice uzrasta od osam do 14 godina, koju drže treneri trofejnog italijanskog kluba A.C. Milan.
Tradicionalni fudbalski kamp ove godine se održava na terenima sportskog kompleksa Ada Ciganlija u Beogradu, do 11. jula.
Kao i do sada, više od 100 mališana iz svih krajeva Srbije imaće priliku da usavrši svoje znanje u oblasti fudbala kroz rad sa trenerima trofejnog italijanskog kluba A.C. Milan.
Polaznici kampa pohađaće atletske i taktičke treninge zasnovane na najsavremenijim metodama učenja i sticanja fudbalskog znanja i veština, a dva najtalentovanija učesnika će biti pozvana da prisustvuju obeležavanju dana Milan Junior Kampa u Italiji, zajedno sa decom iz ostalih delova sveta.
Tokom dvodnevnog događaja, najtalentovaniji učesnici junorskog fudablskog kampa imaće mogućnost da posete muzej fudbalskog kluba A.C. Milan, kao i stadion San Siro u tom gradu.
Banka Inteza već osam godina omogućava realizaciju Milan Junior Kampa u Srbiji, ukazujući na značaj bavljenja sportom za pravilno odrastanje mališana i pružajući doprinos ne samo njihovom fizičkom već i psihičkom sazrevanju.
Zahvaljujući podršci banke, u kampovima fudbalskog kluba A.C. Milan do sada je učestvovalo više od 2.200 dece iz Srbije.
Filozofija kluba A.C. Milan je da neguje razvoj talentovane dece u zemljama iz kojih dolaze, pomažući im da napreduju uz uputstva i taktičnu disciplinu njegovih trenera.
Ove godine će ukupno 20.000 dečaka i devojčica učestvovati na juniorskim kampovima Milana koji će biti organizovani u 39 zemalja širom sveta, navedeno je u saopštenju Banke Inteza.

Povezana vest:  Veterani Zvezde pozivaju upravu da nastavi sa radom