sergio romero

SP BRAZIL 2014

Romero: Verovao sam u sebe

Golman fudbalske reprezentacije Argentine Serhio Romero, koji je odbranio dva penala protiv Holandije i odveo svoju ekipu u finale Svetskog prvenstva u Brazilu, rekao je da nije želeo da izneveri svoje saigrače i da je verovao da može da odbrani penal. 
Argentina se peti put plasirala u finale Mundijala pošto je u sredu uveče posle izvođenja jednaesteraca pobedila Holandiju sa 4:2. Romero je odbranio penale koje su izveli Ron Vlar i Vesli Snejder. 
-Penali su stvar sreće, ali verovao sam u sebe. Momci se svakodnevno ubijaju na treninzima i nisam želeo da se predam. Navijači sada mogu da uživaju u uspehu, ali ići ćemo korak po korak – rekao je Romero, preneli su argentinski mediji. 
Utakmica je posle regularnog dela i produžetaka završena bez golova.Golove za Argentinu postigli su Lionel Mesi, Ezekil Garaj, Serhio Aguero i Maksi Rodriges, a strelci u ekipi Holandije bili su Arjen Roben i Dirk Kojt. 
Argentina će u finalu Svetskog prvenstva 13. jula na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru igrati sa Nemačkom, koja je u utorak u prvom polufinalu pobedila domaćina takmičenja Brazil sa 7:1. 

Povezana vest:  Prosinečki: Vreme je da Zvezda pobedi na startu

PHOTO: Mike Hewitt – FIFA / FIFA