arjen roben holandija

SP BRAZIL 2014

Roben: Ponosan sam na ekipu

Fudbalski reprezentativac Holandije Arjen Roben rekao je da je ponosan na svoju ekipu jer je dala sve od sebe u polufinalnoj utakmici na Svetskom prvenstvu protiv Argentine, ali da mora brzo da zaboravi taj poraz i okrene se utakmici za treće mesto. 
-Dali smo sve, sve, svi zajedno, ali, ispali smo i to je loše. Neverovatno sam ponosan na naš tim, zaista. Moramo da se okrenemo utakmici protiv Brazila, pošto ovaj tim ima potencijal – rekao je Roben, preneli su holandski mediji.
Holandija nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto je u sredu uveče u Sao Paulu, posle izvođenja jednanesteraca izgubila od Argentine sa 2:4. Roben i Dirk Kojt su postigli golove za Holandiju, a golman Argentine Serhio Romero odbranio je šuteve Rona Vlara i Veslija Snejdera. 
-To su penali. Bili smo blizu finala. Ali, oni su ih bolje izveli. Nažalost, tako je – rekao je Roben. 
Snejder, koji je promašio penal, smatra da je njegova ekipa „zaslužila više“. 
-Teško nam je pao ovaj poraz. Zaslužili smo nešto više. Možda smo ranije mogli da rešimo utakmicu. Mislim da je samo jedan tim želeo penale, a to je Argentina – rekao je on. 
Fudbaler Galatasaraja preuzeo je svoj deo odgovornosti. 

Povezana vest:  Lev: Igraće samo potpuno spremni igrači

Ovo stvarno boli, ali to je fudbal. Moram da preuzmem deo odgovornosti. Ponekada stvari pođu naopako, a to mrzim – rekao je Snejder. 
Holandija će u subotu, 12. jula od 22 časa u Braziliji igrati protiv Brazila, utakmicu za treće mesto. Brazil je u utorak uveče u polufinalu izgubio od Nemačke sa 1:7. 

Povezana vest:  Kokeza: Vujović je dosta dobro obavio svoj posao