Liga-Sampiona-VukoviFINAL FOUR LŠ: Istorijski ispit Vukova protiv Black Panthersa
 
Neće proći ni nedelju dana od odbranjene titule u Sportklub Superligi i trijumfa nad večitim rivalima Wild Boarsima, a SBB Vukovi iz Beograda će u Parizu u petak, od 13 časova, odigrati najznačajiji meč u dosadašnjoj istoriji. Naime, on će protiv Thonon Black Panthersa, aktuelnih šampiona Francuske, odigrati polufinale fajnal fora IFAF Lige Šampiona, ove godine osvnovanog takmičenja.
Iako bez timova iz Austrije i Nemačke, ovo takmičenje je u prvoj godini od osnivanja, okupilo odlične ekipe, a učešće SBB Vukova svakako će biti ogromno iskustvo i prilika da se dostojno reprezentuje američki fudbal u Srbiji. Vukovi su do fajnal fora došli iz grupe Istok, koja je imala samo dve ekipe, pa im je dovoljan bio trijumf nad Sultanima iz Istanbula (39:8).
Sa druge strane, Crni panteri su bili pred većim izazovom, obzirom da su u svojoj, takođe „krnjoj“ grupi „Jug“ imali za protivnike Hohenems Blu Devilse i Parma Pantherse.
Glavni trener Kirk Mastromateo uoči duela sa Francuzima, čvrsto stoji na zemlji i ističe:
– Očekuje nas veliki duel protiv Tonona. Oni su među elitnim evropskim timovima, dok mi radimo sve što je u našoj moći da budemo u toj konkureniciji. To je proces, a takmičiti se protiv njih u IFAF Ligi šampiona je svakako veliki korak u tom smeru.Tonon je jak tim, sa nekoliko izvanrednih igrača. Dobro su vođeni sa klupe, pa moramo da budemo vrlo disciplinovani na terenu tokom cele utakmice, u svim fazama igre. Bićemo dobro pripremljeni. Vukovi su specijalna skupina koja raste kroz izazove koji se pred njih postave. Zato ćemo izaći na teren i igrati brzo, igrati žestoko i nema sumnje da će nam se dogoditi dobar scenario  – rekao je glavni trener Vukova.
Od napada Vukova dosta toga će zavisiti, a u njemu je jedan od najznačajnijih šrafova, pored kvoterbeka Šona Rateforda, hvatač Toni Vašington. Ove sezone je u domaćoj Sportklub Superligi podelio sa Andrejem Puškašom (Dukes) prvo mesto na listi najefikasnijih hvatača po broju uhvaćenih tačdaun pasova.
– Vrlo sam uzbuđen zbog šanse da igram na fajnal foru Lige šampiona. To će biti pravi test za nas, da se oprobamo u drgom takmičenju. Panteri su solidan tim i moraćemo da prikažemo sav svoj potencijal na toj utakmici. Ne smemo sebi da dozvolimo psihološke padove u igri kako ne bi sami sebe pobedili.
Međutim, imam puno poverenje u ovaj tim, pa bilo da pobedimo ili izgubimo, znam da ćemo igrati najbolje što možemo i da ćemo pokazati pravu borbu – rekao je Vašington.
Andrej Tasić se, posle dugog odsustva zbog privatnog posla u Dubaiju, vratio da pomogne klubu čiji je osnivač i živa legenda. Igrom u specijalnom timu, nekadašnji kvoterbek i hvatač Vukova, pokazao je ono što se odavno znalo, da atletskim sposobnostima i znanjem američkog fudbala može da odgovori na veliki broj pozicija u timu. Za kratko vreme, u specijalnom delu tima, nametnuo se kao lider, što je oduvek u Vukovima i bio.
– Vukovi već godinama igraju međunarodne utakmice širom Starog kontinenta i mislim da dug put neće uticati na igrače. Svima je jasno da ovo nije ekskurzija i jedino što nas zanima je pobeda u svakom narednom meču. Dobar primer za to su i Divlji veprovi i njihov pohod na EFAF kup pre par godina, kada su spletom okolnosti ostali bez glavnih igrača i evropskog trofeja u takmičenju sličnog kvaliteta. Čast je i obaveza predstavljati SAAF, Srbiju, Beograd i Vukove. Čopor je spreman – rekao je popularni Tasa.
Miloš Lišanin trebao bi da bude značajna karika u defanzivnoj liniji, u pokušaju zaustavljanja napada Blek Pantera, u velikoj meri usmerenog na trčanje.
– Svi smo odavno sanjali Ligu šampiona i želeli da igramo sa najbojlima i sada se sva išlekivanja isplaćuju. Imamo do sta iskustva u igranju međunarodnih utakmica, pa mislim da nećemo biti previše impresionirani činjenicom da igramo fajnal for. Ovde su četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona, a na terenu će se pokazati ko je srčan i ko će dati 101% sebe za pobedu. Verujem u trenera i tim, pokušaćemo da u Francuskoj pokažemo da smo i mi dostojni elitnih takmičenja i da možemo do vrha – optimista je Lišanin.
U drugom polufinalnom meču, od 17:30 časova, na terenu će se naći francuski Elenkur Templiersi i Helsinki Roostersi.
Povezana vest:  POSLEDNJE KOLO SUPERLIGE SRBIJE – DIVIZIJA CENTAR, Rešene nepoznanice, sledi plej of