Highlanders Beograd_saaf

Duel Gorštaka i Kelta: Može biti samo jedan!

 

Može biti samo jedan, važiće uoči duela dve neporažene ekipe posle uvodna dva kola. Da li će ova replika iz kultnog filma “Gorštak” pomoći Zemuncima, videćemo posle subotnjeg meča (14 časova) sa jagodinskim Keltima na stadionu OŠ “Sutjeska”. Sezona je započela baš onako kako su i jedni i drugi priželjkivali, ali će posle međusobnog duela samo jedni nastaviti da žive svoj san.

Kapiten napada Gorštaka Željko Novak pred utakmicu je izjavio:

– Ovo je jako bitna utakmica za oba tima, tako da očekujem interesantan meč za gledanje. Mi se za svaki meč spremamo da pokažemo veliko srce i borbenost, pa očekujem da će i sada biti tako. Atmosfera u klubu je trenutno bolja nego ikada i očekujem da ćemo svi odraditi svoj posao i sa terena izaći sa pobedom.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Šumadijski derbi u Kraljevu

Svoje viđenje predstojećeg duela dao je i veteran WR Stefan Bukumira:

– Očekujem utakmicu sa dosta poena kao što se do sada i dešavalo na utakmicama Jagodine. Mislim da će naš napad biti na zavidnom nivou, spremali smo se za odbranu protivnika više nego za druge do sada, a od odbrane i specijalnih timova očekujem da reše utakmicu. Ovo je za nas možda utakmica sezone.

Utakmica je duel do sada neporaženih ekipa, i pobeda u ovom meču značiće veliko približavanje plej ofu. Jagodinci su ekipa koja se odlikuje velikim brojem postignutih poena, druga su ekipa u obe divizije po tom delu. U tim se vraća Tajron Gordon koji je zbog suspenzije propustio meč protiv Mladenovca. Ovog puta protiv sebe imaće drugu najbolju odbranu u ovim divizijama.

Povezana vest:  EURO 2013: Česi vidaju rane

– Nisam bio zadovoljan balansom u igri mog tima posle dva meča – rekao je glavni trener Kelta Stevan Miletić. – Dopustili smo protivnicima da se razmahnu i utakmice su ulazile u dramatičnu završnicu, u kojoj smo na svu sreću bili pribrani. Veliki broj postignutih, ali i primljenih poena naterao nas je da u pripremi ovog meča dosta pažnje posvetimo odbrani. Povratak Gordona, koji je lider odbrane, će nam svakako dosta značiti u meču sa Gorštacima. Mislim da on još nije pokazao maksimum, jer je od dve utakmice odigrao samo dve četvrtine zbog kazne i isključenja koje je usledilo. Optimista sam, očekujem nastavak trijumfalne serije pobeda.

Povezana vest:  DVA SRPSKA KLUBA NASTUPAJU U REGIONALNOJ CEFL LIGI, Večiti na evro ispitu

Tajron Gordon se posle pause u meču sa Imperatorima, vraća u tim, a uoči derbija Juga kaže:

– Raduje me predstojeći meč i jedva čekam da istrčim na teren. Znam da je moja ekipa željna još jedne pobede i ja ću im u tome maksimalno pomoći. Uspeli smo na treninzima da značajno poboljšamo odbranu, tako da sigurno nećemo primiti onoliko poena po utakmici, kao što je bio slučaj u prva dva duela. U Zemun idemo po novu pobedu.

Odložene su utakmice Kraljevo Rojal krauns – Požarevac Autlous (30. april) i Mladenovac Foreslenders – Niš Imperatori (1. maj).