cukaricki san djulija

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Čukarički prošao Santa Huliju, loša igra u Andori

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se danas u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su u prvom kolu eliminisali Santa Huliju iz Andore ukupnim rezultatom 4:0. Beogradska ekipa je danas na stadionu Komunal u mestu Andora La Velja remizirala bez golova sa Santa Hulijom. 
Čukarički je imao veći posed lopte, ali fudbaleri kluba sa Banovog brda nisu uspeli ozbiljnije da ugroze protivničkog golmana Hesusa Nogerola. Filip Stojković i Petar Bojić imali su prilike na početku susreta, ali je Nogerola lako zaustavio oba udarca. 
Sant Julija je u 18. minutu imala odličnu šansu, kada je golman gostiju Borivoje Ristić loše ispucao loptu, koja je došla do Migela Sotoa, ali se srpski fudbaler snašao i odneo loptu ispred protivnilka. Čukarički je u 32. minutu postigao gol, ali je pogodak Nikole Stojiljkovića arbitar iz Jermenije Zaven Hovhanisjan poništio zbog sumnjivog ofsajda. 
Ekipa iz Andore bila je bolji rival u drugom poluvremenu, ali nijedna ekipa nije imala izgledniju šansu za gol. Soto je sredinom drugog dela pogodio stativu kada je centrirao iz kornera. Utakmica je odigrana pred nekoliko stotina gledalaca na stadionu Komunal u mestu Andora La Velja. 
Čukarički će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv austrijskog Gredinga. Prva utakmica igraće se 17. jula na Banovom brdu, dok je revanš sedam dana kasnije u Salcburgu. 

Povezana vest:  Italijanski biznismen preuzeo Rijeku