SP BRAZIL 2014
Mesi: Odrekao bih se svih nagrada za titulu na SP

Argentinski fudbalski reprezentativac Lionel Mesi izjavio je danas da bi se rado odrekao svih nagrada koje je osvojio tokom karijere samo da osvoji trofej na Svetskom prvenstvu u Brazilu.
-Odrekao bih se svih rekorda, trofeja i individualnih nagrada samo da postanem svetski šampion sa Argentinom. Više bih voleo da osvojim Svetsko prvenstvo, nego Zlatnu loptu za najboljeg svetskog fudbalera – rekao je Mesi, preneo je list Bild.
Mesi je igrao u svih šest utakmica na Mundijalu u Brazilu i postigao je četiri gola. Argentina će sutra od 21 čas na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru igrati protiv Nemačke u finalu Svetskog prvenstva.
Tim Alehandra Sabelje je u polufinalu posle izvođenja jedanaesteraca izbacio Holandiju sa 4:2, dok je ekipa Joakima Leva pobedila Brazil sa 7:1.
-Za fudbalera je najveća stvar osvojiti Mundijal. O tome sanjaš kao dete i taj san nikada ne iščezne. Pitao sam svoje saigrače iz Barselone Ćavija, (Andresa) Inijestu i (Đerara) Pikea kakav je osećaj podići trofej, a oni su rekli da to ne može da se izrazi rečima – rekao je Mesi.
-Uradićemo sve što možemo da naš san postane stvarnost – dodao je Mesi, četvorostruki osvajač Zlatne lopte.
Argentina će sutra igrati za treću titulu prvaka sveta, a Nemačka za četvrtu.
Argentiski reprezentativac Havijer Maskerano rekao je da će pokušati da uživa u finalnoj utakmici.
-U finalu smo i pokušaćemo da osvojimo trofej dušom, srcem I glavom. Nalazimo se na poslednjem stepeniku i pokušaćemo da stignemo do cilja. Želeo bih da uživam i da igram sa uživanjem. Finalu Svetskog prvenstva težite u životu i mislite da je to daleko, gotovo nemoguće… To (pobeda) je veliki san – rekao je Maskerano.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, Startovala Apertura