holandija slavlje 3 mesto

SP BRAZIL 2014

Holandija osvojila treće mesto i ponizila Brazil

Fudbaleri Holandije osvojili su treće mesto na Svetskom prvenstvu, pošto su večeras pobedili Brazil sa 3:0. Golove za Holandiju postigli su Robin Van Persi u 3. minutu, Dalej Blind u 17. i Đorđino Vajnaldum u 91. minutu.  U finalu Mundijala se sutra od 21.00 u Rio de Žaneiru sastaju Argentina i Nemačka. 
Holandija je povela na samom početku meča, iz prvog napada i iz spornog penala. Arjen Roben je u drugom minutu pobegao Tijagu Silvi koji ga je povukao s leđa van šesnaesterca, ali je holandski igrač pao unutar kaznenog prostora, a sudija je bez mnogo dvoumljenja pokazao na belu tačku. 
Siguran izvođač jedanaesterca minut kasnije bio je Van Persi. Već u 16. minutu Holandija je duplirala prednost, a strelac je bio Dalej Blind. 
Roben je prošao po desnoj strani, dodao je loptu do De Guzmana koji je ubacio u šesnaesterac gde je David Luiz loše intervenisao i poslao je samo do Blinda koji je ostao sam i nije mu bilo teško da zatrese mrežu domaćina. 
I ovaj pogodak je bio sumljiv jer je, kako se videlo na usporenom snimku, De Guzman bio u ofsajdu u trnutku kada mu je Roben dodao loptu. 
Posle tog gola Holandija se povukla, Brazil je imao više loptu u svom posedu, ali do kraja prvih 45 minuta domaći fudbaleri nisu uspeli da stvore nijednu izgledniju priliku i smanje rezultat. U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, Brazilci su imali više loptu u svom posedu, ali se svaka akcija uglavnom završavala oko šesnaesterca. 
U 69. minutu domaća selekcija je tražila od sudije da svira penal posle starta Blinda nad Oskarom, ali je arbitar umesto toga brazilskom reprezentativcu pokazao žuti karton zbog simuliranja. Do kraja meča nije bilo velikih šansi i kada je izgledalo da će konačan rezultat biti 2:0, Đorđino Vajnaldum je u 91. Minute postigao treći pogodak. 
Brazil je, posle večerašnjeg i ubedljivog poraza od Nemačke u polufinalu (7:1), prvi put od 1940. izgubio dva meča zaredom na svom terenu, a s večerašnja tri gola stigli su do brojke od 101 primljenog gola na Mundijalima. 

Povezana vest:  Antić smenjen, Petrović novi selektor