merkel putinSP BRAZIL 2014
Svetski lideri i poznate face u svečanoj loži Marakane u Rio De Žaneiru

Finale Svetskog prvenstva u Brazilu iz svečane lože stadiona Marakana pratiće, pored visokih fudbalskih zvaničnika i nekoliko svetskih lidera.
Najavljeni su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Joahim Gauk, predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednica Brazila Dilma Rusef, kao i premijer Mađarske Viktor Orban.
Pored njih, tu su još premijer Antigve i Barbude Gaston Braun I predsednik Gabona Ali Bongo Ondimba.
Prvom čoveku Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater društvo prave svi članovi Izvršnog odbora FIFA, generalni sekretar Žerom Valke, počasni potpredsednik te organizacije Kim Čung i prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomaš Bah.
Od bivših fudbalera tu su Karles Pujol, Kristijan Vijeri, Fabio Kanavaro, Olivije Dakur, Marko Materaci, Lotar Mateus i Danijel Pasarela, dok je gost i jedan od najboljih košarkaša današnjice Lebron Džejms.
Finale iz VIP lože gledaće još pevači Eros Ramacoti, Plasido Domingo, Vajklif Žan i Šakira, manekenke Žizel Bundšen i Adrijana Lima, kao i glumci Danijel Kreg i Ešton Kučer.
Ranije je najavljeno da će finale pratiti i predsednik Ukrajine Petro Porošenko, ali je on otkazao dolazak u Rio De Žaneiro.
Utakmica između Argentine i Nemačke počeće u 21.00.

Povezana vest:  Pedracini: Spremni smo, znamo šta treba da radimo

PHOTO: CHRISTOPHE SIMON / AFP