JanovicN13.07Janović: Cilj prvo mesto u grupi

Prvi cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore je prvo mesto u A grupi i direktan plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, kazao je kapiten Nikola Janović.
Na šampionatu, koji će biti odigran od sutra do 27. jula, Crna Gora ce igrati u A grupi sa Italijom, Rusijom, Gruzijom, Rumunijom i Grčkom, koja će joj biti i prvi rival.
Janović je kazao da očekuje teške utakmice protiv Grčke i Italije, kao i da maksimalno oprezni moraju biti sa Rusijom, Rumunijom i Gruzijom.
-Ne krijemo naš cilj, želimo da budemo prvi u grupi, jer bi nam to otvorilo put ka medalji. Onda se ne bi dodatno iscrpljivali, kao što je to bio slučaj prošle godine u Barseloni, gde smo imali jako težak put do odličja – rekao je Janović u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.
On je, komentarišući start šampionata i duel sa Grčkom, kazao da će pobednika odlučivati nijanse.
-Grci igraju izvanredno. Gledali smo ih, analizirali, fenomenalno su odigrali turnir koji je održan nedavno u njihovoj zemlji. Imaju odlične igrače u svoji redovima, sistem koji gaje godinama. Očekujem težak meč, praktično na gol do samog kraja – rekao je Janović.
On je istakao da prvo mesto u grupi jako bitno i da ga, osim crnogorske reprezentacije, žele i Italija i Grčka.
-Ukoliko ne budemo prvi čeka nas najgori mogući scenario, ili će nam doći domaćin i svetski šampion Mađarska, ili olimpijski šampion Hrvatska, ili možda i najbolja selekcija na šampionatu Srbija. Tako da svi ciljamo prvo mesto u grupi. Biće izuzetnih utakmica, nama je jako bitna prva sa Grčkom. Neće biti lako, ali ponavljam, daćemo sve od sebe da krenemo pobedom – zaključio je kapiten crnogorske reprezentacije.
Duel Crne Gore i Grčke počeće u 16 sati.
Slede mečevi sa Rusijom (utorak, 14.30), Rumunijom (četvrtak, 19), Italijom (subota, 19) i Gruzijom (ponedljak, 11.30).

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan pobedio u Budvi i osigurao put na završni turnir