nikola-janovic_crna_gora

Crna Gora sutra sa Hrvatskom za finale

 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sutra protiv Hrvatske polufinalnu utakmicu olimpijskog turnira u Londonu. Crna Gora je u četvrtfinalu eliminisala Španiju 11:9, dok je Hrvatska bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država 8:2.

Crnogorski vaterpolisti plasman među osam najboljih izborili su kao drugoplasirani u B grupi sa tri trijumfa i po jednim porazom i nerešenim rezultatom. Hrvatska je nastup u A grupi završila sa maksimalnim učinkom.

Povezana vest:  FINA suspendovala dvojicu vaterpolo sudija

Bivši svetski i evropski prvak plasman u polufinale olimpijskog turnira izborio je nakon 16 godina i Igara u Atlanti kada je bio srebrni. Pre četiri godine u Pekingu eliminisan je u četvrtfinalu od Crne Gore, koja je debitantski nastup završila na četvrtom mestu.

Selektor Ranko Perović kazao je da je Hrvatska vrhunska ekipa, podsjećajući da je uoči Igara ocenio da je najkompletnija vaterpolo reprezentacija koja učestvuje u Londonu.

Povezana vest:  Savić odredio sastav za meč Svetske lige protiv Rusije

-Nismo opterećeni njihovim igrama do sada, polufinale je priča za sebe, u kojoj ne mora da pobedi bolja ekipa i favorit. To su utakmice u kojima odlučuje veće srce i motivisanost, a naša je do neba. Pokazali smo da sa svima možemo da igramo i da ne moramo nikoga da respektujemo – rekao je Perović u Londonu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EVROLIGU, Vojvodina pobedila Duizburg i obezbedila plasman

Utakmica će početi u 16 sati i 40 minuta. U drugom polufinalu, u 20 sati i 50 minuta, igraće Srbija i Italija.