radnicki ekipa

Stevanović: Oradea zaslužuje respekt

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da se nada da će njegov tim izboriti plasman u grpunu fazu Lige šampiona, iako je rumunska Oradea najteži mogući protivnik u poslednjoj fazi kvalifikacija za elitno takmičenje.
-Oradea je mnogo kvalitetnija ekipa u odnosu na prošlu godinu. Imaju četiri naša igrača i šestoricu rumunskih reprezentativaca. Od tih naših, jedan je sadašnji Gojko Pijetlović i dva bivša, Miloš Korolija i Marko Avramović. Svakako da zaslužuju respekt jer dolaze sa željom da uđu u Ligu šampiona – rekao je Stevanović na konferenciji za medije.
Kragujevčani su prošle sezone u tri navrata lako izlazili na kraj sa Oradeom, ali su prošlog meseca na prijateljskom turniru u Istanbulu pretrpeli poraz od 8:7.
-Iako nismo bili kompletni, ta pobeda im ide u prilog, pa moramo biti oprezni pred ovu utakmicu. Imamo šanse da uđemo u Ligu šampiona, verujem da smo i kvalitetniji, ali plasman u grupnu fazu možemo da obezbedimo samo ako ponovimo izdanje protiv Solnoka – dodao je Stevanović. 
Hrvatski centar Josip Vrlić veruje da Radnički već u prvoj utakmici može da osigura prolaz u grupnu fazu takmičenja.
-Šteta što nismo imali više vremena za pripremu utakmice. Stigao sam nedavno i još uvek se nisam potpuno uigrao sa ostatkom ekipe. Oradea je dobar tim i najteži mogući protivnik u ovim kvalifikacijama. Biće teško, ali protiv Solnoka smo dokazali da možemo da se nosimo sa najboljim evropskim ekipama – rekao je Vrlić, koji se ekipi priključio pre desetak dana.
Utakmica između Radničkog i Oradee igra se sutra od 18 sati na bazenu Park u Kragujevcu, dok je revanš za dve nedelje u Rumuniji.

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u vaterpolu za devojčice