dejan_udovicic_kzn_2

EP HOLANDIJA 2012

Srpski vaterpolisti optimisti uoči finala EP sa Crnom Gorom

 

Srpski vaterpolisti u glas poručuju iz Ajndhovena da izuzetno poštuju selekciju Crne Gore, ali tvrde da će ishod sutrašnjeg finala šampionata Evope isključivo zavisiti od igre našeg tima.

-Finale je finale i nikakva priča nije potrebna. Apsolutno poštujemo protivnika, ali gledamo samo sebe. Dobro smo igrali na ovom prvenstvu i sa te strane sam zadovoljan. Znamo protivnika, ali, znaju i oni nas – jasan je selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Mandić: Gladni smo pobeda

Kapiten Srbije Vanja Udovičić, koji će sutra četvrti put igrati u finalu šampionata Evrope (dve pobede i poraz od Crnogoraca u Malagi 2008) zahvalio se navijačima i pozvao ih da dođu i na finalni meč.

-Mislim da u finalu igraju dve najbolje ekipe. U jednoj utakmici je sve moguće, ne odlučuje uvek suvi kvalitet. Moramo da budemo okrenuti sebi jer ako igramo kako se dogovorimo, onda nam ni selekcija sveta ne može ništa – istakao je Udovičić.

Povezana vest:  Rezultati Druge i Letnje lige

I Filip Filipović smatra da sve zavisi od Srbije.

-Crna Gora je kvalitetnija od Italije, ali pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Promenom selektora oni su izašli iz monotonije, imaju vrhunske individualce, Gojkovića, braću Janović, Zlokovića, Ivovića…Ipak, naš cilj je zlato i učinićemo sve da ga osvojimo – poručio je zvanično najbolji vaterpolista sveta.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Partizana, sa prvog mesta u plej-of

Finalna utakmica šampionata Evrope između Srbije i Crne Gore igra se sutra od 15.30 časova u Ajndhovenu.