Vojvodina zelena za Mladost

Vojvodina – Mladost 2:7 (1:2, 0:3, 1:2, 0:0)

uros kalinic vatBazen SPENS. Gledalaca 1200. Sudije: Kloper (Holandija), Sekelji (Madjarska). Igrač više: Vojvodina 6 (0), Mladost 5 (3). Peterci: Mladost 2 (1).

Vojvodina:Marinković (13 odbrana), Marić, Basara, Vuksanović , Miličić, Vapenski, Kalinić 1, Ovuka, Randjić, Kovačević, Filipović 1, Vukićević, Jerković. Trener: Stanojević.

Mladost: Brzica, Živković 1, Vukčević,Letica, Petković 1, Milaković 1, Zubčić, Martinić, Karač, Muslim 2, Hinić 2, Lončar, Pavić (11 odbrana).Trener: Nikolić.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Pobede Vojvodine i Honveda

Istorijski premijerni meč Vojvodine u Evroligi nije ulepšala neizvesnost i efikasnost. Novosađani su potopljeni pred naletom iskusne zagrebačke ekipe, koja svake sezone pretenduje na evropski tron. Samo je prva četvrtina meč učinila neizvesnim, ali ostalo je samo na tome. Ipak, sobzirom da je ovo mladom timu Vojvodine bio prvi veliki meč u Evropi, premijera ipak ne bi trebalo da razočara poklonike ljubitelje vaterpola, jer biće još atraktivnih mečeva do kraja takmičenja po grupama.

Povezana vest:  Srbija bolja i od Crne Gore

Zagrebačka Mladost i bez Buljubašića i Babića se pokazala kao izuzetno jak rival koji je bez mnogo napora stigao do bodova. Marinković je držao odbranu domaćina ali je igra u napadu bila loša. Teško se dolazilo do prilike za udarac, blokovi rivala i golman Pavić su bili nerešiv problem za pulene Dejana Stanojevića. Igrač više je bio takođe segment gde su domaći igrači zatajili. Imati šest prilika, a da lopta pritom ne završi u mreži je brojka koja u utakmicama Evrolige mora biti znatno bolja. Mladost je u Hiniću imala čoveka odluke.U drugoj četvrtini Zagrepčani su imali tri puta igrača više, još i peterac i tada stekli prednost 5:1 kojom su i rešili pitanje pobednika.