Streljaštvo

 

Mirjana Mašić Jovović i Goran Maksimović počasni članovi SK Partizan

 

nagradjeni osvajaci medalja sk partizanPovodom 50 godina Streljačkog kluba Partizan, Mirjana Mašić Jovović svetska šampionka i rekorderka i Goran Maksimović olimpijski šampion dobili su posebnih priznanja i članskih karata počasnih članova kluba kao najtrofejniji strelci u istoriji. Goran Maksimović je priznanje primio na svečanosti u restoranu na stadionu Patrizana, dok je Mirjana Mašić bila sprečena da prisustvuje zbog jake prehlade.

U prisustvu velikog broja uglednih zvanica iz sportskog, privrednog i političkog života, uručene su i zlatne i srbrne plakete SK Partizan strelcima koji su osvajali svetske, evropske i balkanske medalje ili šampionske titule na prvenstvima države. Najgrađeno je blizu 60 takmičara i takmičarki i trenera. Takođe, uručene su zahvalnice i Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Ministarstvu odbrane Srbije, Streljačkom savezu Srbije, Sportskom savezu Srbije, Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, Streljačkom savezu Beograda, JSD Partizan, OUP Savski venac, medijskim kućama RTS, Tanjug, Radio Beograd i Novinskom centru Odbrana kao i brojnim firmama i organizacijama… Priznanja su uručili predsednik kluba Dražen Požar, član Upravnog odbora legendarni strelac Mališa Martković i generalni sekretar kluba Milovan Kostadinović Dišović.

Povezana vest:  ŠENŽEN, 26. LETNJA UNIVERZIJADA, Arunovićeva osvojila srebro MK pištoljem na Univerzijadi

– Najtrofejniji klub u sportskoj porodici JSD Partizan, streljački klub, može da se ponosi izuzetnim uspesima postignutim u pola veka postojanja – istakao je u pozdravnoj reči predsednik kluba Dražen Požar. – Rad nekoliko generacija strelaca, sportskih radnika i trenera utkan je u rezultate kluba i nadamo se da generacija koja sada osvaja trofeje nastaviti njihovim putem.

Povezana vest:  Andrija Zlatić prvi vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu, Grgić ispunio normu za OI 2012.

Strelci Partizana osvojili su, u pola veka, olimpijsko zlato, tri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane medalje sa svetskih šampionata, uz četiri svetska rekorda, 16 zlatnih, 11 srebrnih i osam bronzanih trofeja sa prvenstava Evrope, 52 zlatne, 52 srebrne u 50 bronzanih medalja sa Balkanijada uz 14 balkanskih rekorda, kao i 172 zlatne medalje na državnim šampionatima uz 36 nacionalnih rekorda.