dejan stankovic civil

Stanković: Nisam želeo mesto predsednika FSS

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas da je u svoju zemlju mogao da se vrati jedino kao pomoćnik selektora Siniše Mihajlovića, ne i kao predsednik saveza. 
-Kada se radi o Fudbalskom savezu Srbije, mogao sam da dođem kao Mihajlovićev pomoćnik, da je Siniša ostao selektor reprezentacije Srbije. Kao predsednik, ne – rekao je Stanković za italijanski list Gazeta delo sport. 
Mihajlović je u međuvremenu napustio selektorsko mesto, a Stanković se u medijima pominjao kao kandidat da nasledni Tomislava Karadžića na mestu predsednika FS S-a. 
-Ako u današnje vreme ime Dejan Stanković nešto znači, to je zbog toga, jer sam tako nešto zaslužio na terenu i ne bih želeo tu ulogu samo zbog tog imena – kazao je Stanković. 
On je profesionalnu karijeru završio prošle godine u Interu, a ovog leta postao je pomoćnik Andree Stramačonija na klupi Udinezea. 
-Hteo sam iskustvo, da počnem ispočetka. Zaista, danas se Deki vratio na nulu i potrebno mi je vreme, da učim, radim i 100 odsto živim fudbal. To je po cenu da sam prvi put u životu daleko od moje porodice, koja je u Milanu – rekao je Stanković. 
Stanković je za reprezentaciju Srbije nastupio je 103 puta, a u klupskoj karijeri igrao je za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Lev: Možemo da ispišemo istoriju