par tor 2KVALIFIKACIJE, LIGA ŠAMPIONA
Partizanu tri gola prednosti pred revans na Farskim Ostrvima

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Beogradu HB Torshavn sa Farskih ostrva sa 3:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strelci za crno-bele bili su Danko Lazović u 13. minutu i 64. Minute i Petar Škuletić u 71.

Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 22. jula na Farskim ostrvima.

Partizan je do vođstva došao već posle prve ozbiljne situacije pred golom Farana. Nikola Drinčić izveo je korner s leve strane i na prvoj stativi pronašao Petra Grbića, koji glavom prosleđuje loptu na drugu stativu do Lazovića, a on je glavom spušta u gol Torshavna.

Povezana vest:  Potpredsednik Barselone demantovao dolazak Nejmara

U 63. minutu Nemanja Petrović uputio je centaršut s levog boka, Škuletić je loptu zahvatio glavom, pogodio prečku, da bi potom sa linije peterca Lazović pokupio odbitak i sproveo je u gol.

Lazović je u 71. minutu s desnog boka ubacio loptu u peterac, gde je bio Škuletić, koji glavom postavlja konačan rezultat.

U prvom poluvremenu Partizan je kontrolisao igru, ali nije stvarao šanse, dok je u drugom mnogo više napadao i dolazi u prilike za gol.

Povezana vest:  Ijero napušta mesto direktora reprezentacije

Gosti sa Farskih ostrva tokom utakmice nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljnu šansu.

Navijači Partizana su još jednom odali počast nedavno preminulom bardu srpskog glumišta Bori Todoroviću. Na mestu u loži na istočnjoj tribini, gde je sedeo godinama, ostavljen je buket cveća.

U završnici meča, navijači Partizana su još jednom odali počast Todoroviću. Ceo stadion je skandirao njegovo ime, uz veliki aplauz, a južnoj tribini je bio istaknut transparent „Boro legendo, počivaj u miru“.

Povezana vest:  Alegri: Milan naredne godine juriša na Ligu Šampiona

Utakmici između Partizana i HB Toshavna prisustvovalo je oko 10.000 gledalaca.

 

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES