Gianluigi BuffonBufon: Odlazak Kontea grom iz vedra neba

Kapiten fudbalera Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je cela ekipa zatečena iznenadnim povlačenjem trenera Antonija Kontea.
Trofejni 44. stručnjak večeras je šokirao sve pristalice Juventusa i sporazumno raskinuo ugovor s klubom uoči priprema torinskih crno-belih za novu sezonu.
-To je neočekivana odluka, grom iz vedra neba. Juventus je izgubio mnogo, besmisleno je navoditi šta je naš trener doneo timu i koliko kredita je zaslužio u poslednje tri godine – kazao je italijanskim novinarima golman nacionalne reprezentacije.
Prema Bufonovom mišljenju, odluka Kontea „verovatno je nešto što je sazrevalo tokom vremena“ i da se na takav korak postepeno spremao.
-Ne znam zašto je odlučio da napusti klub. Ali, kada donesete odluku poput ove jedini razlog može biti da više ne želite da nastavite sa ovom vrstom posla – rekao je Bufon.
Konte je imao još godinu dana važećeg ugovora s klubom, a pod njegovim vođstvom Juventus je osvojio tri uzastopne titule u italijanskoj Seriji A.
Italijanski mediji tvrde da je Konte odlučio da napusti klupu Juventusa zbog navodnog neslaganja sa klupskom transfer politikom.

Povezana vest:  UEFA optužuje Galatasaraj, Borusiju i Bazel