nadj sebastian

SP ZA KADETE

Sebastian Nađ peti – Zaustavljen na korak do medalje!

U slovačkom gradu Snina održava se svetsko prvenstvo za kadete u sva tri stila – grčko rimskom, slobodnom i za žene. Srbiju su na ovom takmičenju predstavljala četvorica rvača – Sebastian Nađ (do 54 kg), Dalibor Karamarković (do 58 kg), Aleksa Erić (do 63 kg) i Božo Tamaš (do 100 kg). Puleni trenera kadeta Batrića Karadžića su posle Mediteranskog prvenstva u Kanjiži otputovali u Slovačku u nadi da će stići do pobedničkog postolja. Ipak, Sebastian Nađ zaustavljen je na korak do medalje i morao je da se zadovolji petim mestom na svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE, Najbolje ekipe na Beogradskom sajmu

U kategoriji do 54 kilograma gde je nastupalo 26 rvača, Sebastian Nađ je završio na petom mestu. U prvom kolu je Sebastian bio slobodan a u drugom je savladao Finca Emeli Kuntua. U četvrtfinalu je Sebastian pobedio rvača Japana Takumi Yošimoru ali je u borbi za polufinale izgubio od Kazahstanca Fidakhometova Yernura. U repasažu, u borbi za bronzanu medalju srpski rvač je izgubio od Kerima Kazakbaeva iz Kirgizije.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Stanko Bogdan: Mogli smo da pobedio Potisje, idemo dalje!

Dalibor Karamarković (do 58 kg) izgubio je na startu takmičenja od Uzbekistanca Salokhidina Kholomatova. Aleksa Erski je u kategoriji do 63 kilograma ispao u prvom kolu izgubivšI od Švajcarca Ramona Betskarta. U kategoriji do 100 kilograma Božo Tamaš je u prvom kolu ispao od Rusa Olega Agakhanova.