terzic bilbordTerzić: Zvezda ne može u privatizaciju po sadašnjem zakonu

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj klub ne može da se privatizuje, ali želi da u dogovoru sa Ministarstvom omladine i sporta pronađe model po kome bi dobio novu zakonsku formu.
-Crvena zvezda se ne može privatizovati po sadašnjem zakonu jer se udruženja građana ne mogu privatizovati. Pritom, rukovodstvo Crvene zvezde je svesno da u ovakvom obliku klub ne može da opstane i spremni smo da uđemo u proces transformacije, kako bi klub dobio drugačiju zakonsku formu sa jasno definisanom vlasničkom strukturom. Tako bi na lakši način, po tržišnim principima, dolazio do potrebnog svežeg kapitala, jer smo svesni da se svi profesionalni klubovi u Srbiji moraju skinuti sa tereta poreskih obveznika – rekao je Terzić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
On je istakao da je za taj proces potrebna izmena postojeće zakonske regulative i da je Crvena zvezda spremna da sarađuje sa Ministarstvom omladine i sporta u traženju najboljeg rešenja.
-Želimo najbolje rešenje koje bi omogućilo bolji ambijent za privlačenje strateških partnera ili većinskih vlasnika. Zato smo i pominjali „nemački model“ kao moguće pozitivno rešenje. Sve gore izrečeno je još uvek u fazi rasprave, a konačan stav može zauzeti samo Skupština Crvene zvezde kao najviši organ kluba i to tek kada dobije nacrt predloženog rešenja – naveo je Terzić.

Povezana vest:  Bolt doputovao u Sidnej na treninge sa fudbalskim klubom Mariners