tieri_anri_barselonaAnri odlazi iz Barselone?

 

Napadač Barselone, francuski reprezentativac Tijeri Anri, na leto će gotovo sigurno promeniti sredinu, preneli su španski mediji.

Svojevremeno jedan od najboljih fudbalera sveta ima sa Barselonom ugovor do 2011. godine, ali je predsednik kluba Đoan Laporta najavio da on može da ode ukoliko to želi. To, praktično, znači da Francuz i dalje ne uživa puno poverenje trenera Pepa Gvardiole.

Povezana vest:  Đurovski: Čeka nas mnogo važna utakmica

-Ukoliko Anri želi da pronađe sredinu u kojoj će više da igra, izaći ćemo mu u susret. Mi obično ispoštujemo dogovore sa igračima, međutim, ne znam šta će se dogoditi u ovom slučaju. Znam samo da je on nezadovoljan statusom, ali ako želi da ode, slobodan je na leto – rekao je Laporta.

Povezana vest:  Mihajlović: Fiorentini bi dobro došao Kasano

Anri nije bio u prvom planu ove sezone i odigrao je dvadeset utakmica u Primeri, od čega samo pet kao starter. Postigao je četiri pogotka.

Mediji spekulišu da bi 32. godišnji Francuz mogao da nastavi karijeru u SAD, ali se pominje da je za njega zainteresovan i Mančester Siti.

Anri je legenda londonskog Arsenala iz kojeg je 2007. prešao u Barselonu za sumu od 16 miliona funti. Dres „tobdžija“ nosio je punih osam sezona i sa 226 golova najbolji je strelac u istoriji tog kluba.

Povezana vest:  Svetski fudbalski kup donosi Adidasu još milijardu prihoda

Anri je sa Arsenalom osvojio dve titule prvaka Engleske i tri trofeja FA kupa, a igrao je u finalu Lige šampiona 2006.