cz-cuka-1_jevticLAV KUP SRBIJE

Crvenoj zvezdi 23 trofej u Kupu

 

STADION: JNA.

GLEDALACA: 22500.

SUDIJA: Stanković Dragomir, pomoćnici: Radojčić Igor i Tomičić Nikola.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić, Bogdanović, Savio, Kadu, Lazetić (kap.), Lekić i Jevtić.

VOJVODINA : Brkić, Medojević, Ađuru, Novaković, Đurovski, Tumbasević, Vulićević, Karan, Pleč, Tadić, Mrđa.

Utakmica finala Lav kupa Srbije za sezonu 2009/2010 i susret Vojvodine i Crvene zvezde na stadionu JNA, igra se po veoma prijatnim uslovina za igru i dobro popunjenim tribinama, koje su kao po običaju popunili navijači Zvezde.

Utakmica je počela, Novosađani su krenuli sa centra, dok su Delije već na samom startu dali vetar u leđa svojim ljubimcima, koreografijom i parolom „Neka večeras svako zna da je Zvezdina pobeda…“.

Prvih 5 minuta utakmice se odvija na polovini koja pripada Vojvodini, uz pokušaje naših igrača da prođu po desnoj strani, ali bez centaršuteva u sredinu ili udaraca na gol.

10. minut, prvi ozbiljniji napad Vojvodine i dobra prilika. Mrđa je primio loptu posle dodavanja Đurovskog, ušao u kazneni prostoru, ali je njegov udarac sa 12-13 metara iskosa sa desne strane odličmo odbranio Stamenković i izbio loptu u korner.

11. minut, posle kornera za Vojvodinu, Stamenković je poslao dugu i preciznu loptu za Lazetića, koji je brzo stigao u priliku jedan na jedan sa Brkićem, ali je on uspeo nogama da odbrani udarac našeg kapitena. U nastavku se lopta odbila do Lekića, koji je šutirao iz teške pozicije pravo u golmana.

Povezana vest:  ARGENTINSKO PRVENSTVO, 5. KOLO REZULTATI, Kolo remija ,

GOL! 0:1, 14 minut, inicijativa koju su nametnuli naši igrača od samog starta se isplatila u pravo vreme. Bogdanović je odlično izveo korner sa leve strane, pravo na prvu stativu i glavu Jevtića, koji sa ivice peterca „zakucava“ loptu u mrežu i donosi slavlje crveno-belom stadionu JNA, izuzev juga.

18. minut, centaršut Bogdanovića sa leve strane, lopta za Lekića u sredinu, ali Brkić izleće i boksuje loptu ispred našeg napadača. U nastavku, lopta se odbija do Reljića, koji šutira jako sa 25 metara iskosa sa leve strane, ali i neprecizno, preko gola.

23. minut, žuti karton dobija Novaković, zbog novog oštrog starta nad Ninkovom.

25. minut, kontra napad Vojvodine, lopta dolazi do Mrđe, koji je vukao loptu skoro sa centra i uspeo da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta ide preko prečke.

31. minut, brz napad naših igrača, koji je povukao Lazetić, dodao loptu do Jevtića, posle čega je usledio prodor kroz sredinu i asistencija za Kadua, koji šutira sa nekih 10 metara iskosa sa leve strane, ali je njegov udarac malo zakačio Vulićević, dovoljno da lopta završi u korneru.

Povezana vest:  Kolarov, Tadić, Kostić i Tošić se vratili u klubove

42. minut, Kadu je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i uputio centaršut za Lekića i Jevtića, ali oštra lopta po zemlji prolazi između naših napadača.

43. minut, korner sa leve strane izvodi Đurovski

44. minut, novi prodor i centaršut Ninkova sa desnog boka, lopta preleće naše napadače i dolazi do Kadua na suprotnoj strani, koji odigrava povratnu loptu za Bogdanovića, čija su oba pokušaja sa ivice kaznenog izblokirana.

45. minut, zbog „koškanja“ igrača oba tima, žute kartone dobijaju Mrđa, Lazetić i Đorđević.

50. minut, napad naših igrača kroz sredinu, lopta Kadua na levu stranu za Lekića, koji šutira sa nekih 10 metara iskosa sa leve strane, ali lopta prolazi blizu pored bliže stative.

58. minut, Đurovski šutira sa 20 metara, malo iskosa sa leve strane, a lopta odlazi pored desne stative. Odmah posle toga, u prvoj izmeni kod Vojvodine, Đurovskog menja Mitošević.

GOOL! 0:2, 62. minut. Akcija za udžbenike i drugi gol za Zvezdu. Ninkov je poslao dugu loptu na Lekića uz desnu aut liniju, koji istu spušta za Jevtića, čija asistencija na suprotnu stranu dolazi pravo u noge utrčalog Kadua, koji rutniski rešava situaciju jedan na jedan i duplira naše vođstvo.

65. minut, žuti karton za Tadića zbog simuliranja.

66. minut, prva izmena kod nas, Kadua menja Trifunović.

Povezana vest:  Gvardiola: Mučimo se bez Robena i Riberija

67. minut, druga izmena kod Vojvodine, Stjepanović menja Novakovića.

68. minut, druga izmena kod nas, kapitena Lazetića menja Perović.

69. minut, centaršut Trifunovića sa levog krila, lopta na Lekića na prvu stativu, a naš napadač šutira odlično iz prve, ali Brkić uz dosta napora brani i šalje loptu u korner.

70. minut, prodor Ninkova po desnoj strani u svom stilu, oštra lopta u sredinu, pravo na nogu Trifunovića, koji sa peterca pogađa stativu.

71. minut, korner sa leve strane je izveo Bogdanović, lopta na Jevtića, koji šutira glavom sa prve stative, ali lopta prolazi blizu druge stative.

GOOOL! 0:3, 72. minut. Još jedan veoma precizan centaršut sa leve strane Bogdanovića, pravo na glavu Trifunovića, koji ovoga puta glavom šutira sa ivice peterca, a lopta završava pravo u „maloj mreži“.

75. minut, poslednja izmena kod Vojvodine, Medojević izlazi, Mudrinski ulazi.

78. minut, akcija „ole, ole“ po levoj strani, kombinovanje Reljića, Savia i Perovića, posle čega je usledila lopta ka sredini za Trifunovića, koji prima loptu i šutira iz teške pozicije iskosa sa leve strane, a loptu na drugoj stativi nije uspeo da stigne Jevtić.

80. minut, poslednja izmena kod nas, Blažić je ušao, a Jevtić izašao.

Utakmica je produžena za 2 minuta.