par tor lazovic slavljePartizan bolji od Torshavna i u revanšu
 
Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras u revanš meču drugog kola savladali ekipu Torshavna sa 3:1.
Strelci za Partizan bili su Nikola Ninković u 49. minutu, Danko Lazović u 75. i Petar Grbić u 91. minutu, dok je jedini gol za ekipu s Farskih Ostrva postigao Bartal Vardum u 35. minutu.
Crno-beli su pre nedelju dana u Beogradu savladali Torshavn sa 3:0.
U narednom, trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan će igrati protiv bugarskog Ludogorca koji je posle pobede od 4:0 u prvom meču, večeras odigrao 1:1 s Dudelanžom iz Luksemburga.
Partizan je dobro počeo meč, ali je u drugom delu prvih 45 minuta Torshavn bio konkretniji u napadu i opasaniji po gol Milana Lukača.
Crno-beli su imali solidne prilike preko Ninkovića koji je slabo šutirao glavom i Luke koji je iz dobre pozicije loptu poslao pored gola.
Na drugoj strani, Torshavn je posle greške Lukača imao šansu u 13. minutu, ali je golman crno-belih u poslednjem trenutku uspeo da izbaci loptu s gol linije.
Torshavn je poveo u 35. minutu posle još jedne greške odbrane Partizana. Stanković je pogrešio, jedan igrac Torshavna je prošao po levoj strani i ubacio loptu na drugu stativu gde je Vardum ostao potpuno sam i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.
Izabranici Marka Nikolića su mnogo bolje počeli drugi deo igre, bili su argesivniji i ti napadi su obećavali za razliku od prvog dela.
Posle prilike koju je propustio Škuletić, usledio je dobar centaršut Lazovića s desne strane, ka drugoj stativi gde je bio Ninkovića koji je lako savladao golmana Torshavna u 49. minutu.
U prvom narednom napadu Partizan je mogao da preokrene rezultat, ali je dobar šut Ninkovića odbranio golman domaće ekipe.
Strelac prvog gola za Partizan imao je još jednu priliku da preokrene rezultat, ali je posle dobrog pasa Petra Grbića sa 16 metara pogodio samo stativu.
U 75. minutu Lazović je postigao drugi gol za crno-bele. Saša Ilić je nekoliko minuta pošto je ušao na teren poslao dobru loptu u prostor, Lazović je izašao sam ispred golmana, prevario ga i poslao loptu u gol za 2:1.
Petar Grbić, koji je sredinom drugog dela ušao u igru umesto Luke, u finišu meča je propustio nekoliko prilika, ali je ipak uspeo da postigne gol u 91. minutu za konačnih 3:1.
Partizan će u prvom meču trećeg gola gostovati u Razgradu 30. jula, dok je revanš meč protiv Ludogorca na programu 6. avgusta u Beogradu.
Povezana vest:  Partizan i Žarkovo igraju u utorak na Banjici u osmini finala Kupa