FRANCUSKA

 

francuska_liga_logoOuaddou iznenađen i uvređen

Pod točkove Bordoove mašine u prošlom kolu je pao i Nansi, a domaća publika, s obzirom da je to bio ujedno i treći poraz ovog tima zaredom, nije s oduševljenjem dočekala takav epilog. Fudbaleri su bili izloženi salvama uvreda sa tribina stadiona Marcel Picot, a one su posebno pogodile Abdeslama Ouaddoua. Marokanac je ka delu publike uputio nedoličnu gestikulaciju, da bi se u danima po završetku meča kajao:

Povezana vest:  Krasić na pozajmici u Bastiji

– Žao mi je što sam to učinio barem zbog ljudi koji istinski vole klub i dolaze da nas ohrabre i podrže. Profesionalac sam i nije trebalo da podlegnem provokacijama. Od nas se očekuje da pružamo primer mlađima, a ja sam u prisustvu dece načinio ružan gest. Bio sam pogođen skandiranjem, a povici su došli iz dela u kojem je bila smeštena moja porodica. Uvrede ne bi trebalo da budu uobičajen način komunikacije između navijača i nas. Takvim postupcima dodatno kvare ionako narušenu atmosferu.

Povezana vest:  Rio Ferdinand: Zdrav Runi jedan je od najboljih igrača sveta

 

Spokojni Niang

Olimpik iz Marselja ne pruža onoliko koliko se od ove ekipe očekuje, a postojeći kadar, u koji je uloženo dosta, sigurno može mnogo bolje. Bordo sve više odmiče, prednost povećavaju i ostali kandidati za titulu, a svega je svestan i Mamadou Niang. Ipak, kapiten i strelac šest pogodaka u 13 utakmica još uvek nije preterano zabrinut:

– Kad timu ide loše najpre se pod lupu stavlja učinak napadača. Činjenica je da smo nedovoljno efikasni. Bolja igra u završnici nam je nedostajala i u Ligi šampiona protiv Milana. Međutim, prvenstvo je dugo, a prednost Bordoa nije dramatična.