ratko_dostanic_terenLAV KUP SRBIJE

Dostanić ponosan, Đuričić razočaran

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić izjavio je večeras da je ponosan na ekipu zbog pobede protiv Vojvodine u finalu Kupa Srbije, ali je istakao da nema vremena za slavlje jer crveno-beli u subotu igraju prvenstveni derbi protiv Partizana.

-Ponosan san sam na ekipu. Srećan sam što su se igrači ‘digli iz pepela’, igrali su srcem i bili su pravi profesionalci. Ovo je uspeh celog kluba, u kojem vlada vrhunska atmosfera – kazao je Dostanić na konferenciji za novinare posle finalne utakmice u kojoj je njegova

ekipa pobedila sa 3:0.

Povezana vest:  Huntelar pogodio dva puta za pobedu Šalkea u Hamburgu

Dostanić je zahvalio navijačima na podršci, ali i bivšem treneru ekipe od koga je proletos preuzeo funkciju.

-Dugujemo veliku zahvalnost armiji navijača, ali i bivšem treneru Vladimiru Petroviću Pižonu koji je selektirao ovu ekipu. Češtitam i Vojvodini na dobroj fudbalskoj predstavi. Imamo veoma malo vremena za slavlje, pošto nas u subotu očekuje večiti derbi – zaključio je Dostanić.

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Đuričić ocenio je da je njegova ekipa izgubila isključivo sopstvenom krivicom.

-Neko bi rekao da smo se uplašili, ali nije tako. Odustali smo od svoje igre, a prvu šansu na utakmici imali smo mi preko Mrđe. Posle toga smo brzo primili gol, pa promašili još jednu priliku. Način na kojim smo primili drugi gol je frapantan, oba naše centralna beka su ispala iz igre. Nakon toga meč je bio gotov – kazao je Đuričić.

Povezana vest:  Stanković: Cilj je da prodjemo u finale

Kapiten Crvene zvezde Nikola Lazetić objasnio je da su upravo Đuričićeve izjave pre utakmice bile najbolja motivacija za beogradski klub.

-On je pre utakmice lupao rukom o sto i govorio da će pehar završiti u Novom Sadu. Na sastanku pre meča ništa nismo rekli jedan drugom, samo smo odgledali snimak njegove izjave. Na terenu smo pokazali da Zvezdi niko nikad ne može da preti – poručio je Lazetić.

Povezana vest:  Murinjo: Voleo bih da ostanem u Čelsiju još 12 godina

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić istakao je da je pobedom nad Vojvodinom ekipa pokazala kvalitet.

-Pokazali smo da smo najveći klub u zemlji. Ovom pobedom poništili smo sve priče o kvalitetu našeg tima. Čestitke igračima, ali moramo da se okrenemo narednim utakmicama, jer je pobeda uvek imperativ za Crvenu zvezdu – naveo je Lukić.

Kapiten Vojvodine Dragan Mrđa ocenio je da su „lale“ rano primile gol, zbog čega su morale da menjaju taktitu, a „Zvezda je to znalački umela da iskoristi“.