FUDBALSKA-LOPTAFudbalerima S.Leonea sprečen dolazak na Sejšele zbog ebole
 
Fudbalska reprezentacija Sijera Leonea sprečena je danas da otputuje na Sejšelska Ostrva na kvalifikacionu utakmicu afričkog Kupa nacija zbog strahovanja od širenja smrtonosnog virusa ebole.
Igračima i zvaničnicima te reprezentacije zabranjeno je ukrcavanje u avion u Najrobiju, u Keniji, kojim je trebalo da otputuju u prestonicu Sejšela, Viktoriju, prenosi AP.
Imigracione vlasti Sejšela, kako se navodi, odlučile su da ne dozvole fudbalerima Sijera Leonea dolazak u ostrvsku državu u Indijskom okeanu zbog ebole, koja je do sada ubila više od 700 ljudi u zemljama Zapadne Afrike – Gvineji, Liberiji, Nigeriji i Sijera Leoneu.
Kvalifikacionu utakmicu, koja je trebalo da bude odigrana u subotu, Sejšeli će gotovo sigurno izgubiti službenim rezultatom i dovešće u pitanje učešće na afričkom Kupu nacija sledeće godine.
Ranije danas Sijera Leone je proglasila vanredno stanje zbog ugroženosti javnog zdravlja najvećom epidemijom ebole do sada, a bezbednosnim snagama naloženo je da stave u karantin epicentre tog smrtonosnog virusa.
Povezana vest:  CAS u ponedeljak odlučuje o Blaterovoj žalbi