LG UltraWide monitor  Fotografija 2Svaki treći prodati UltraWide monitor dolazi iz kompanije LG

Prema zvaničnim podacima međunarodne agencije za istraživanje tržišta (IDC), kompanija LG Electronics ubedljivi je lider u prodaji IPS UltraWide monitora sa formatom slike 21:9, nakon što je u prvom kvartalu 2014. godine ostvarila udeo na svetskom tržišu od 63 odsto i time duplirala učinak u odnosu na 2012. godinu.
Tokom protekle godine, prodaja monitora sa odnosom prikaza 21:9 povećala se sedam puta, a podaci međunarodne agencije za istraživanje tržišta pokazuju da je LG globalni lider u ovom segmentu u poslednjih pet kvartala.
Superiorna izrada i kvalitet slike doneli su LG IPS UltraWide UM95 liniji monitora priznanja organizacija Intertek, TÜV i UL, kao i nagradu Plus X i najvišu ocenu jednog od najrelevantnijih nemačkih internet portala za testiranje kvaliteta displeja, PRAD.
„Kompanija LG je ponosna zbog svoje liderske pozicije na svetskom tržištu monitora sa formatom slike 21:9″, izjavio je Hyuong-sei Park, načelnik jedinice za IT poslovne jedinice u okviru kompanije LG Electronics. „Ovo impresivno dostignuće je dokaz da naši IPS 21:9 UltraWide monitori savršeno zadovoljavaju potrebe potrošača, pružajući jedinstveno i efikasno korisničko iskustvo visokim kvalitetom ekrana i inovativnim performansama. Trudićemo se da u budućnosti dodatno unapredimo i proširimo ponudu, kako bi korisnicima pružili što veću mogućnost izbora u ovom rastućem segmentu.“
Vodeći model ove serije sa oznakom 34UM95 , trostruki je dobitnik priznanja organizacija TÜV, Intertek i UL, koje su pohvalile vrhunski kvalitet i jasnoću slike ovog modela zajedno sa njegovim naprednim karakteristikama. Organizacija Intertek je ovom, kao i modelu 29EA73, dodelila prestižnu nagradu za kvalitet i performanse. Žiri nagrade Plus X, jedne od najprestižnijih evropskih nagrada za tehnološke inovacije, posebno je pohvalio izuzetne karakteristike modela 34UM95 kao što su Thunderbolt™ 2, 4-Screen Split i Dual-Link Up, koje povećavaju produktivnost ekrana. Nemački internet portal PRAD, koji je monitorima 34UM95 i 29UB65 dao najvišu ocenu, impresioniran je zapanjujućim kvalitetom slike i boja.
LG IPS 21:9 UltraWide monitori dostupni su na tržištu Srbije u odabranim radnjama za prodaju tehničke robe. Preporučene cene za 25UM65-P model iz UltraWide linije monitora iznosi 32,990 dinara, za model 29UM65-P 49,990 dinara, 34UM65-P 79,990 dinara, a model 34UM95 je u ponudi po ceni od 115,000 dinara.

Povezana vest:  Nepoštena igra: igrači igrica na meti sajber kriminalaca