radnicki grupna

Kreće nova vaterpolo regionalna liga

Početkom oktobra, startovaće regionalna liga u vaterpolu od 16 timova, u kojoj će od ove sezone nastupati i četiri srpska kluba – Crvena zvezda, Radnički, Partizan i Vojvodina. Formiranje lige, zapravo proširenje dosadašnje Jadranske lige klubovima iz Srbije, dogovoreno je krajem januara u Beogradu, kada su precizirani skoro svi detalji najjačeg klupskog takmičenja na svetu.
kako je saopštio Vaterpolo savez Crne Gore, novo regionalno takmičenje zvaće se Liga 16. Osam učesnika biće iz Hrvatske, četiri iz Srbije, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije. Pravo nastupa imaće timovi na osnovu rezultata u nacionalnim šampionatima.
U prvoj fazi takmičenja biće formirane dve grupe od po osam timova. Po četiri najuspešnija tima iz obe grupe u drugoj fazi će se boriti za titulu, dok će se preostalih osam ekipa boriti za opstanak.
Liga 16 će najverovatnije startovati početkom oktobra, a više detalja biće poznato nakon sednice Upravnog odbora. Radi se na pronalaženju sponzora i definisanju ugovora o prenosu utakmica sa televizijom Sport klub.
Biće obrazovan Upravni odbor Lige, koji će imato po tri člana iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore, a u njega će ući i predstavnici sponzora, ukoliko ga bude. Biće osnovano preduzeće sa ravnopravnim udelima sva tri saveza.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana žele prvu pobedu u Ligi šampiona