pep gvardiola super

Rumenige: Gvardiola je božji dar za Bajern

Predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da ima puno poverenje u trenera Pepa Gvardiolu, koga je nazvao „božjim darom“.
-Taj čovek je genije. Video sam mnogo trenera, ali Gvardiola je izvanredan. On je božji dar -rekao je Rumenige za list Bild.
Rumenige je krajem jula izjavio da nikada neće otpustiti Gvardiolu I da će španski trener ostati u klubu najmanje do isteka ugovora, 30. juna 2016. godine.
-Stojim iza toga, ništa neće promeniti moj stav. Koliko sam shvatio, Pep nije čovek za duge ugovore. Ako se bude osećao dobro, ostaće u klubu i posle 2016. godine. Nema smisla ove sezone govoriti o nastavku saradnje. Mislim da ćemo se time baviti sledeće godine – rekao je on.
Gvariola (43) je krajem juna prošle godine preuzeo Bajern i osvojio Bundes ligu, Kup Nemačke, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo, a u Ligi šampiona je predvodio klub do polufinala.
Bajern se nalazi na pripremama u SAD, a 13. avgusta će igrati protiv Borusije iz Dortmunda za Superkup Nemačke. Nova sezona u Bundes ligi počinje 22. avgusta, a u prvom kolu Bajern će igrati protiv Volfsburga.

Povezana vest:  I Real Madrid kreće u lov na Džeku