novak djokovic majami 2014

Đoković pobedio Monfisa za osminu finala Toronta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na turniru masters serije u Torontu savladavši večeras u 2. kolu Francuza Gaela Monfisa u tri seta – 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).
Đoković je uz mnogo problema izborio startnu pobedu na turniru kojeg je do sada osvajao tri puta (2007, 2011, 2012). Žestoko se namučio u prvom meču nakon trijumfa na Vimbldonu, ali je na kraju ipak pronašao ključ za uspeh protiv Monfisa, trenutno 22. na ATP listi.
Prvi set srpski teniser je osvojio uz dva brejka, u šestom i završnom gemu, ali je u drugom usporio ritam, uz mnogo neočekivanih grešaka, s tim da se i Francuz mnogo snažnije suprotstavio u nastavku borbe.
Trudio se Monfis svim silama da konačno prekine „crnu seriju“ u međusobnim duelima protiv Đokovića, izjednačio je posle taj-brejka u setovima i najavio moguće iznenađenje.
U završnom setu Francuz nije posustajao, činilo se da može do cilja kada je u finišu spasao dve brejk lopte, ali je konačno položio oružje u taj brejku.
Đoković je posle iscrpljujuće borbe, mnogo grešaka i oscilacija u igri, pronašao rešenje u kritičnim trenucima, da bi u taj brejku konačno zaigrao kako ume i završi posao nakon dva sata i 43 minuta igre.
Bila je ovo 10. Đokovićeva pobeda nad Monfisom u isto toliko međusobnih okršaja.
U osmini finala Rodžers kupa u Torontu srpskog tenisera ponovo čeka Francuz, ovoga puta Žo-Vilfred Conga, koji je ranije večeras savladao zemljaka Žeremija Šardija sa 7:6 (8:6), 6:4.
Ni Conga, 15. na ATP listi, ne može da se pohvali bilansom u dosadašnjim duelima sa svetskim brojem jedan, jer je Đoković mnogo uspešniji i trenutno vodi sa 13:5.
Masters turnir u kanadskom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 3,76 miliona dolara.

Povezana vest:  Šarapova otkazala egzibiciju u Seulu