Fernando Lorente Maxi Pereira

Ljorente: Juventus može do Lige šampiona

Fudbaler Juventusa Fernando Ljorente rekao je da veruje da će se njegova ekipa ove sezone boriti za trofej Lige šampiona, iako prošle sezone nije uspela da prođe grupu. Španski napadač je kazao da, uprkos svemu, veruje da Juve može ove sezone da konkuriše za najvažniji klupski trofej.
-Mislim da Juventus pripada grupi koja će se boriti za Ligu šampiona. Moramo da pokušam. Jasno je da će biti vrlo teško. Ali, prošle godine recimo niko nije mislio da će Atletiko Madrid biti tako blizu osvajanja – rekao je Ljorente za list Tutosport.
Šampion Italije promenio je trenera ovog leta, a prošle sezone je imao velikih problema u Ligi šampiona, iako nije imao posebno tešku grupu.
-Sve je mogće u fudbalu. Moramo vredno da radimo da bismo imali ludačku godinu. Moramo da verujemo, da sanjamo da možemo da dođemo do tog trofeja – rekao je Ljorente.
Visoki napadač je priznao da je imao problema u početku, kada je prošslog leta došao iz Atletik Bilbaa.
-Prošle godine mi je u početku bilo jako teško. Trebalo mi je nekoliko meseci da se naviknem na Konteov rad. Posle letnjih priprema bilo mi je fizički muka, a moral je bio jako nizak. Ali, sezona sa 18 golova je dobra sezona – rekao je Ljorente.
Ove sezone gaji velike ambicije.
-Nadam se da ću biti još bolji ove sezone. Nadam se da ću imati više šansi, u svakom smislu. Navijači moraju da veruju u ovaj tim. Još smo jači – rekao je Ljorente.

Povezana vest:  Zoran Tošić: Lepo je biti u situaciji u kojoj smo