zoran lakovic gensek FSSKVALIFIJKACIJE ZA EP 2016
Laković: Uefa je insistirala da se utakmica nastavi

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je da je večeras stigla „direktiva“ od Evropske fudbalske unije (Uefa) da se utakmica između Srbije i Albanije u Beogradu nastavi, ali da gostujući tim nije bio u stanju da igra.
-Održan je krizni sastanak službenih lica Uefa, sudija I predstavnika oba saveza, bili smo u direktnoj vezi sa Uefom, a iz Niona je stigla direktiva da se nastavi i uputi poslednje upozorenje na stadionu da će meč biti prekinut i za najmanji incident. Iz Uefe su insistirali da se utakmica nastavi – rekao je Laković za RTS.
On je istakao da su igrači i stručni štab reprezentacije Srbije u tunelu na stadionu Partizana čekali predstavnike albanskog tima, ali da su oni u svlačionici nakon konsultacija, „odlučili da nisu u stanju da se koncentrišu i iz tih razloga meč nije nastavljen“.
Na pitanje da li su Albanci tražili da se isprazni stadion, Laković je rekao da je bilo nekoliko opcija i da će sve biti prikazano u zvaničnim izveštajima.
-To ide na disciplinsku komisiju Uefe. Sigurno će tražiti i dopunske izveštaje, ali sigurno je da večeras ništa neće moći da se sazna od Uefe – rekao je Laković.
Utakmica na stadionu Partizana prekinuta je u 42. minutu, pošto je preko terena počeo da leti dron – mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste.
Zastavu je uhvatio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, a nakon toga albanski igrači su pokušali da mu je uzmu i došlo je do koškanja među igračima na terenu.
Nemiri su se preneli i na tribine, pojedini navijači su ušli na teren, pa je sudija Martin Etkinson izveo obe ekipe sa terena i poslao ih u svlačionice.
U trenutku prekida rezultat je bio 0:0.

Povezana vest:  Juventus doveo Anelku