lalatovic trening (2)

Zvezda čeka Jagodinu, Partizan na ispitu u Nišu

Utakmicama drugog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, šampion Crvena zvezda dočekuje Jagodinu, dok Partizan gostuje niškom Radničkom.
Umesto fudbala, kao i uglavnom do sada, u prvom planu su finansijski problemi srpskih klubova.
Trener Zvezde, koja je u prvom kolu savladala Nišlije sa 2:0, Nenad Lalatović ponovo neće moći da računa na devetoricu novajlija jer Zvezde još nije regulisala dugove i dalje se takmiči sa „uslovnom licencom“.
Velike probleme imaće i Partizan, čiji su igrači u utorak odbili da treniraju u znak protesta zbog neisplaćenih zarada. Pregovori sa upravom idu po sistemu toplo-hladno, pa će trener Marko Nikolić morati da pronađe pravi način da motiviše igrače pred nezgodno gostovanje u Nišu.
Crno-beli su u prvom kolu uz mnogo muke savladali Voždovac.
Ovajač kupa Srbije, novosadska Vojvodina, gostuje povratniku u elitu, lučanskoj Mladosti. Novosađani su na startu šampionata „preslišali“ OFK Beograd, dok su Lučanci osvojili bod protiv Jagodine.
Ekipa Čukaričkog posle trijumfa nad Napretkom u prvom kolu u Kruševcu, sutra dočekuje Novi Pazar sa željom da ostane na pobedničkom koloseku.
Novi Pazar je u derbiju prvog kola minimalnim rezultatom bio bolji od Rada.
„Građevinare“ u drugom kolu očekuje duel na domaćem terenu protiv još jednog povratnika u elitu, ekipe čačanskog Borca.
Čačani su na premijeri rutinski slavili protiv Donjeg Srema i ambicizno ušli u novu sezonu. Tim iz Pećinaca sutra će ugostiti Voždovac.
Fudbaleri OFK Beograda pokušaće da poprave lošu sliku koju su ostavili na startu šampionata, a priliku za to imaće u duelu sa subotičkim Spartakom.
U poslednjoj utakmici kola kragujevački Radnički će dočekati Napredak iz Kruševca.
Raspored utakmica drugog kola:
Subota:
Donji Srem – Voždovac (17.30), Mladost – Vojvodina (17.30), OFK Beograd – Spartak (17.30), Rad – Borac (17.30), Radnički Niš – Partizan (19), Čukarički – Novi Pazar (20) i Crvena zvezda – Jagodina (21).
U nedelju od 17 sati igraju Radnički Kragujevac – Napredak.

Povezana vest:  Štutgart pobedio Hofenhajm u gostima sa 2:1