jelensuperliga logoJELEN SUPER LIGA

 

Partizan i Zvezda pozvali na smirivanje tenzija

 

Fudbalski savez Srbije, Zajednica klubova Jelen Super lige i večiti rivali Partizan i Crvena zvezda pozvali su danas na fer i sportsko ponašanje pre, tokom i posle sutrašnjeg derbija 28. kola nacionalnog prvenstva.

-Pozivamo sve aktere derbija da izjavama, ponašanjem i kompletnim odnosom pre, tokom i posle susreta kreiraju istinski zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem – navodi se u zajedničkom saopštenju objavljenom na sajtu Partizana.

Povezana vest:  Zarateu tri utakmice neigranja

-Pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala koji sutra budu prisutni na Stadionu Partizana, da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda uopšte. Apelujemo da protivniku ukažu respekt i time ispoštuju veličinu fudbalske svetkovine koja dugo traje – dodaje se u saopštenju.

Partizan i Crvena zvezda će 138. večiti derbi igrati sutra od 18.30, a ishod meča verovatno će imati i presudan uticaj na borbu za titulu šampiona Srbije.

Povezana vest:  Vidić: Najgore je iza mene

-Neka treneri i igrači naša dva kluba učine sve da osvoje bodove, da donesu pobedu, da se primaknu tituli… I neka svi mi ostali uživamo, neka strepimo i neka pobedi bolji – navodi se dalje.

-Ali, i neka svi zajedno pokažemo veličinu. Veličinu u pobedi, veličinu u porazu. Jednostavno, ljudsku veličinu… Tako treba da bude. Jer, kada u nedelju 9. maja svane jutro Dana pobede, znajmo da smo mi našu već ostvarili – ističe se u saopštenju.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa E: Bajern u osmini finala, pobedila i Roma