FUDBALSKA-LOPTASLOVENIJA REAGOVANJE

Slovenija: Kvalifikacije u senci izgreda srpskih navijača

 

Mediji u Sloveniji, čiji državni fudbalski tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (EP) igra u grupi sa Srbijom, dali su veliki publicitet sinoćnjem izgredu naših navijača u Đenovi, pri čemu je agencija STA istakla da su „sramotni snimci za fudbal obišli Evropu i svet“.

U izveštaju pod naslovom „Fudbalski huligani osramotili Srbiju“, vodeći dnevnik „Delo“ je objavio i snimak nasilja na stadionu u Đenovi, zbog kojeg je prekinut meč reprezentacija Italije i naše zemlje.

Povezana vest:  Lam teši Engleze: Ipak ste bolji od Argentinaca!

„Delo“, kao i ljubljanski „Dnevnik“ predviđaju da će prekinuta utakmica, najverovatnije, biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Italiju.

„Dnevnik“ je ukazao da su nemile događaje „osudili svi – italijanski i srpski novinari, igrači obe reprezentacije, predsednici dva saveza“.

STA je izdvojila ocenu predsednika Fudbalskog Saveza Srbije, Tomislava Karadžića, da ni italijanski bezbednosni organi nisu preduzeli sve što je potrebno da se nemili događaji izbegnu.

Povezana vest:  Koentrao: Riberi nije zaslužio zlatnu loptu

Opisan je i napad na golmana reprezentacije Stojkovića, nekadašnjeg člana Crvene zvezde, čemu je, kako se veruje, povod bio njegov nedavni prelazak u Partizan.

Slovenački mediji, istovremeno, slave uspeh svoje reprezentacije u Astoniji, gde je domaćin pobeđen sa 1:0.

„Jesenji rasplet (u grupi) vrlo je povoljan za Sloveniju, koja je u prvom kolu pretrpela šokantni poraz od Severne Irske“, zključak je STA.

Povezana vest:  Dodić: Bićemo spremni za meč protiv Radničkog